2η ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12/12 στις 19:00 στο χώρο της κατάληψης Αντινομία*.

Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούνται συντονισμένες επιχειρήσεις εκκένωσης σε καταλήψεις, τόσο πολιτικές όσο και προσφυγικές. Πρίν από μερικές ημέρες δόθηκε τελεσίγραφο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη για εθελούσια εκκένωση όλων των κατειλλημένων χώρων μέσα σε 15 ημέρες. Λόγω αυτών αλλα και της συνολικότερης όξυνσης της κρατικής καταστολής είναι πλέον απαραίτητο να οργανώσουμε την αντίστασή μας.

Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε όσους/ες συμμετέχουν με τον οποιοδήποτε τρόπο ή έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές και βλέπουν οτι είναι καιρός να ενεργοποιηθουν εκ νέου, όσους/ες νιώθουν ότι η επίθεση στις καταλήψεις δεν στοχεύει μόνο αυτές αλλά είναι η αρχή ενός επικείμενου πολέμου ενάντια στα καταπιεζόμενα και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Για εμάς οι καταλήψεις δεν είναι μόνο τα ντουβάρια και τα κτίρια και δεν αποτελούν ιδιοκτησία μας. Είναι και θα συνεχίσουν να είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης και διαμόρφωσης πολιτικής σκέψης. Είναι ο τόπος και ο τρόπος που συναντηθήκαμε για να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε ισότιμα και να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας.

Μέσω αυτής της ανοιχτής συνέλευσης επιδιώκεται η περαιτέρω συσπείρωση και ενότητα, η οργάνωση μαζικών δράσεων και η έμπρακτη υπεράσπιση των απελευθερωμένων εδαφών του αγώνα ώστε οι καταλήψεις μας να συνεχίσουν να είναι ανοιχτές και ενεργές.

Απέναντι στην δυστοπική και ασφυκτική κανονικότητα που σχεδιάζουν να ορθώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

*Η κατάληψη Αντινομία βρίσκεται εντός του πρώην ψυχιατρείου Κέρκυρας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License