Βόλος| Κινήσεις στα πλαίσια της 5ης Δεκέμβρη.

10 100 1000αδες καταλήψεις - ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης. Οι καταλήψεις είναι χώροι ελευθερίας, γιάφκες είναι οι τράπεζες και τα υπουργεία.

post image

Σήμερα Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου, διάφορες μικρές κινήσεις αλληλεγγύης (στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος) στις καταλήψεις & ενάντια στην κατασταλτική πολιτική του κράτους, απο περίπου 30 συντρόφισσες/ους. Αρχικά πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο πανεπιστήμιο στο κτήριο του Θόλου με μικροφωνική, πανό, μοιράσματα κειμένων (συντονισμού, κατάληψης ματσάγγου & εντός εκτός), ολιγόλεπτο σπάσιμο των μαθημάτων προς ενημέρωση φοιτητών και ακολούθως επίσκεψη με συνθήματα και κείμενα στην πρυτανεία. Εκεί υπήρξε συνομιλία με τον αντιπρύτανη (καθώς ο πρύτανης έλειπε) σχετικά με τις επιδιώξεις του αγαπημένου παιδιού της cia και υπουργού τρομοκρατίας Μ.Χ. και την διορία που έχει δώσει για να (αυτό)εκκενωθούν οι καταλήψεις καθώς επίσης για την πρόθεση των πρυτανικών αρχών να κλείσουν τον Θόλο αύριο 6 Δεκέμβρη αλλά και για την κατάληψη Ματσάγγου (που ‘ιδιοκτησιακά’ ανήκει στο πανεπιστήμιο). Έπειτα ακολούθησε μίνι πορεία στους εμπορικούς πεζοδρόμους του Βόλου με συνθήματα, κείμενα και τρικάκια στην ανοιχτή εκείνη την ώρα αγορά και ολιγόλεπτη στάση στην πλατεία Αγ.Νικολάου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ανάλογες παρεμβάσεις στο οικονομικό πανεπιστήμιο και έπειτα στις πολυτεχνικές σχολές στα παλιά. Επίσης καθ όλη την διάρκεια της μέρας (άλλα και όλης της προηγούμενης βδομάδας) υπήρχε πολύς κόσμος στην κατάληψη καθώς λειτουργούσε η αυτοοργανωμένη λαϊκή και η συλλογική κουζίνα, ενώ οι κινήσεις θα συνεχιστούν. Απέναντι στα τελεσίγραφα της καταστολής να απαντήσουμε με συλλογικούς πολύμορφους αγώνες, επιλέγοντας την συνέπεια και την συνέχεια κόντρα στην εσωστρέφεια και την απάθεια. Να περάσουμε από την κουλτούρα των σόσιαλ μίντια στην κουλτούρα της αντίστασης και της επανάστασης. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΟΛΟ ΣΤΙΣ 18:00

Αντικατασταλτικός Συντονισμός

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License