Συγκέντρωση αλληλεγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο - Φυλακές Λάρισας Κυριακή 15/12 στις 3μμ


post image

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 15.00

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Στις 8/11 σε επιχείρηση της “αντιτρομοκρατικής” συλλαμβάνονται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος, η αναρχική Μυρτώ Σ. (η οποία στη συνέχεια αφήνεται ελεύθερη) και άλλο ένα άτομο. Επίσης, καταζητείται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης. Η όλη υπόθεση βασίζεται σε μια ληστεία σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ, όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τραυματίζεται ο ένας από τους δύο που συμμετείχαν, και στην πορεία των ερευνών ανακαλύπτουν οπλισμό που τον αποδίδουν στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο Β. Σταθόπουλος ξυλοκοπείται, ενώ αργότερα βασανίζεται στη ΓΑΔΑ για να του αποσπάσουν DNA. Ο σύντροφος αρνείται την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση τόσο της οργάνωσης όσο και της ληστείας, ενώ αποδέχεται ότι στάθηκε αλληλέγγυος στον τραυματισμένο Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε όσους με συνέπεια αγωνίζονται και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων υπηρετούν το δόγμα «νόμος και τάξη» που η νέα κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει απένατι στους πολιτικούς της αντιπάλους. Απέναντι σε όσες/όσους αντιστέκονται αλλά και σε όσους/όσες δεν χωράνε.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License