post image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Εχθές Τετάρτη 04/11/19, μία ημέρα πριν την λήξη του τελεσίγραφου του Χρυσοχοΐδη καταλάβαμε το κτήριο της παλιάς πολεοδομίας στα Ιωάννινα (https://athens.indymedia.org/post/1601581/). Μπήκαμε κατά τις 9 το πρωί, κρεμάσαμε τα πανιά μας, πετάξαμε τρικάκια και με την στήριξη της μικροφωνικής από κάτω δεν άργησε να γίνει αισθητή η παρουσία μας. Μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, περιπολικά και μια κλούβα κατέφθασαν στο σημείο. Βασικό τους επιχείρημα ήταν η στατικότητα του κτηρίου. Την ευθύνη για αυτήν την σπουδαία ενημέρωση ανέλαβε εκ μέρους της δημοτικής αρχής ένας τυχάρπαστος δημοτόμπατσος και ο Μουσελίμης, ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, δίνοντας μας την επιλογή να κατεβούμε με το “καλό” αλλιώς θα προχωρούσαν σε συλλήψεις. Εμείς συνειδητά επιλέξαμε το δεύτερο,σηκώνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεων μας με τα πρόσωπά μας. Εν αντιθέσει με τον δήμαρχο Ελισάφ, ο οποίος ενώ μας έκανε τη μήνυση (ο οποίος με την πράξη του αυτή κατάφερε να ικανοποιήσει της ορέξεις τόσο της ακροδεξιάς κυβέρνησης όσο και του ακροδεξιού κοινού της)-κι επειδή εμείς δεν είμαστε και τίποτα αγενείς τον χαιρετούσαμε και του φωνάζαμε, καθώς είχαμε οπτική επαφή με το δημαρχείο- κρυβόταν πίσω από τις κουρτίνες αποφεύγοντας την όποια επαφή. Ο Ελισάφ σε δηλώσεις αργότερα χαρακτήρισε την δράση μας ως ''ανέξοδη ακτιβιστική δραστηριότητα χωρίς αποτέλεσμα'' καθησυχάζοντας τους πολίτες πως θα επαγρυπνεί πάντοτε για την εξασφάλιση της ελευθερίας των χώρων του Δήμου και των κληροδοτημάτων του. Εφόσον για εμάς το κτήριο ήταν επικίνδυνο λόγω στατικότητας, πως είναι ασφαλές για τους πολίτες που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΥΑΙ που στεγάζεται στο ισόγειο του κληροδοτήματος;

Οι μπάτσοι έσπασαν την πόρτα του κτηρίου και εισέβαλαν με σκοπό την εκκένωση. Εμείς βρισκόμασταν στην ταράτσα και ενώναμε τις φωνές μας με τα συνθήματα των αλληλέγγυων. Όταν έφτασαν στην ταράτσα δεν υπήρχε καμία διάθεση για σύγκρουση από την πλευρά κανενός. Η προσαγωγή μας κράτησε 3 ώρες και κάτι και αφεθήκαμε ελεύθεροι μετά την απόσυρση της μήνυσης από το δήμαρχο.

Η καλύτερη απάντηση στα “τελεσίγραφα” και η καλύτερη αλληλεγγύη στις καταλήψεις είναι η δημιουργία νέων αλλά και η υπεράσπιση των ήδη υπαρχουσών αυτοοργανωμένων δομών και καταλήψεων.

Ολοι/ες στην αντικατασταλτική διαδήλωση

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 18:00 από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

10, 100, 1000αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License