Ενημέρωση από μικροφωνική στο Καρλόβασι

Σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 5 Δεκέμβρη) πραγματοποιήθηκε μικροφωνική από περίπου 10 άτομα της Αντιφασιστικής Κίνησης έξω από τις φοιτητικές εστίες στο Καρλόβασι. Μοιράστηκαν κείμενα που καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση στις 6 Δεκέμβρη έξω από την Εμπορική Σχολή.

post image

Σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 5 Δεκέμβρη) πραγματοποιήθηκε μικροφωνική από περίπου 10 άτομα της Αντιφασιστικής Κίνησης έξω από τις φοιτητικές εστίες στο Καρλόβασι. Μοιράστηκαν κείμενα που καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση στις 6 Δεκέμβρη έξω από την Εμπορική Σχολή.

Υπάλληλοι από την φοιτητική μέριμνα μας ενημέρωσαν πως η αστυνομία τους πήρε τηλέφωνο ζητώντας πληροφορίες για την συγκέντρωση ενώ συνέχισαν τα τηλεφωνήματα κατα την διάρκεια του μοιράσματος ρωτώντας για την ένταση της μουσικής αφού όπως είπαν δεν ήθελαν να υπάρξει πρόβλημα με άτομα που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. 

Όλοι στην συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 6μμ έξω από την Εμπορική Σχολή!

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ – Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

Έχουν περάσει 11 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο του μπάτσου Κορκονέα. Μια δολοφονία που οδήγησε σε μια μαζική εξέγερση σε κάθε μέρος της χώρας και πλαισιώθηκε από όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες του πληθυσμού. Καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, αυθόρμητες και οργανωμένες πορείες, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα ήταν το σκηνικό που στήθηκε τις επόμενες μέρες σε κάθε γωνιά της χώρας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δεν ήταν μια απλή μορφή αντίδρασης στην κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά έθεσε με σοβαρούς όρους την αμφισβήτηση στην κυρίαρχη κατάσταση. Εκφράστηκε συσσωρευμένη όλη η αγανάκτηση της νεολαίας, φοιτητών, εργαζομένων, μεταναστών ενάντια στο αστικό σύστημα και τις κρατικές δυνάμεις καταστολής.

Το κράτος, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες έδειξε το σκληρό του πρόσωπο προφυλακίζοντας και βασανίζοντας διαδηλωτές, γεγονότα τα οποία αποσιωπήθηκαν και δεν τιμωρήθηκε κανείς γι’ αυτά.11 χρόνια μετά, με τις κυβερνήσεις να εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τίποτα δε δείχνει να έχει αλλάξει. Το κράτος, είτε με τις δεξιές, είτε με τις “αριστερές” του εμφανίσεις, συνεχίζει την καταστολή στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, εντατικοποιεί τα μέσα επιτήρησης και διαχείρισης του πληθυσμού και προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε μέσο και κόστος. Τρία μνημόνια και δύο μεσοπρόθεσμα προγράμματα μετά, με τις κατακόρυφες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, το κράτος δε σταματά να δείχνει τα δόντια του και να επιτίθεται με ακόμα μεγαλύτερη λύσσα για να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Στον αντίποδα, δεν ξεχνάει να βολέψει ή και να ξελασπώσει τα δικά του παιδιά, με αποκορύφωμα την εξοργιστική απόφαση για την αποφυλάκιση του Κορκονέα, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο κρατικής αυθαιρεσίας.

Η νέα κυβέρνηση με τη λογική του “νόμου και της τάξης” που έτρεξε να εφαρμόσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, δείχνει τα δείγματα γραφής που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα. Η κατάργηση του ασύλου, σε συνδυασμό με την καταπάτησή του και τον ξυλοδαρμό φοιτητών που έσπευσαν να το υπερασπιστούν και να σπάσουν έμπρακτα το λοκ-άουτ των πρυτανικών αρχών, οι στοχοποιήσεις, οι παρακολουθήσεις, οι απαγωγές και οι ξυλοδαρμοί αγωνιστών, οι εκκενώσεις πολιτικών καταλήψεων αλλά και καταλήψεων στέγης μεταναστών, είναι οι εφαρμογές των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης και η “επιστροφή στην κανονικότητα” που επικαλείται ο κάθε νοικοκυραίος και ζηλεύει ο κάθε φασίστας.

Τα συντρίμμια που άφησε πίσω η “αριστερή” παρένθεση του σύριζα, έρχεται να τα να τα συνεχίσει ως λατρεμένα παιδιά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με την πρώτη ευκαιρία η νδ. Η αριστεία που ευαγγελίζεται η νέα κυβέρνηση, χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, επιδιώκει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μειώνει τα πρόστιμα στα αφεντικά για την αδήλωτη εργασία και συγκαλύπτει κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. Για ακόμα μια φορά, στο πλαίσιο της διάσωσης των ασφαλιστικών ταμείων έρχονται νέες μειώσεις σε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παράλληλα μειώνονται οι φόροι για το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές. Η όση δημόσια περιουσία έχει απομείνει οδεύει με γοργά βήματα στην ιδιωτικοποίησή της, με όσα λιμάνια και αεροδρόμια δεν έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες να ετοιμάζονται για αυτό το δρόμο, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ με δικαιολογία τη βιωσιμότητά τους θα περάσουν στα χέρια ξένων επενδυτών και παράλληλα οι τράπεζες θα ενισχυθούν μέσα από τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και την υφαρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση προσφέρει τα πάντα σε επενδυτές και ξένα funds να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα χωρίς να δίνει καμία σημασία στο περιβαλλοντικό κόστος, με την καταστροφή του δάσους και του αρχαιολογικού χώρου των Σκουριών, των βουνών των Αγράφων, της θαλάσσιας ζωής για τις γεωτρήσεις στην Κρήτη και το Ιόνιο.

Μέσα στα καινούρια μέτρα, ορίζονται και νέες παρεμβάσεις στο προσφυγικό, ενισχύοντας τις φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δυσκολεύουν οι διαδικασίες απόκτησης ασύλου και χαρτιών παραμονής, επισπεύδονται οι απελάσεις, κάθε απόπειρα διαμαρτυρίας καταστέλλεται και οι διοργανωτές της τιμωρούνται εκδικητικά και ως τελική μορφή καταστολής και εκδικητικότητας από την πλευρά του κράτους, παρουσιάζονται σχέδια για κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τον αστικό ιστό. Τέλος, στήνεται η προσπάθεια επιβολής ενός κράτους έκτακτης ανάγκης που ποινικοποιεί οτιδήποτε αντιστέκεται και αγωνίζεται. Η μόνιμη στρατοπέδευση διμοιριών ματ στα Εξάρχεια, η εκκένωση των καταλήψεων και τα τελεσίγραφα Χρυσοχοΐδη, το τυφλό ξύλο των δυνάμεων καταστολής, η επανασύσταση της δολοφονικής ομάδας δέλτα, η αλλαγή του ποινικού κώδικα που μετατρέπει σε κακούργημα τον αγώνα, δείχνουν πως το κράτος θα προσπαθήσει να διαλύσει κάθε εστία αντίστασης, κάθε εξεγερτική ιδέα.Μπροστά σε αυτούς τους καιρούς ήρθε η ώρα να διευρύνουμε το πεδίο της αντιπαράθεσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Η περίοδος που διανύουμε σείεται από τις εξεγέρσεις σε όλα τα μήκη της γης, από τη Χιλή ως το Λίβανο και το Ιράκ ως το Χονγκ Κονγκ.

Κόντρα στην απόπειρα να ξεριζωθεί με ρεβανσισμό το εξεγερσιακό ίχνος των επετείων και στην προσπάθεια να εγκαθιδρυθεί μια αλληλεγγύη. Να βάλουμε μπροστά την οργάνωση και την αντίσταση απέναντι σε κάθε επίθεση που δεχόμαστε και να αφήσουμε πίσω τις λογικές της ηττοπάθειας και της απογοήτευσης. Μόνο έτσι θα παλέψουμε ενάντια στην καταστολή, το κράτος και τους φασίστες, για να θέσουμε τις βάσεις μας για όλες εκείνες τις συνθήκες τις οποίες χρειάζεται ένα κίνημα για να μπορέσει να αντισταθεί ενάντια σε κάθε μορφής εξουσίας που καταπιέζει φιμώνει και δολοφονεί.

Καλούμε 5 Δεκέμβρη, 13:00 στο χώρο των εστιών σε μικροφωνική παρέμβαση για την υπεράσπιση του ασύλου και των καταλήψεων.

6 Δεκέμβρη, 18:00 σε συγκέντρωση στην εμπορική σχολή

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License