Θεσσαλονίκη | Ανάρτηση πανό και κάλεσμα για 6 Δεκέμβρη - ΑΝΕΘ

Δεκέμβρης 2019. Φασιστικά τελεσίδικα από την κυβέρνηση και άγρια καταστολή για την πιο μικρή αφορμή (ή και χωρίς αυτή).

post image

Δεκέμβρης 2019. Φασιστικά τελεσίδικα από την κυβέρνηση και άγρια καταστολή για την πιο μικρή αφορμή (ή και χωρίς αυτή).

Το δόγμα "νόμος και τάξη" που θέλουν να εφαρμόσουν σε όσους σηκώνουν ακόμη κεφάλι και μια επίδειξη δύναμης σε όλους τους υπόλοιπους για να μην το κάνουν ποτέ.

Οι καταλήψεις αυτή τη στιγμή, είναι το μεγαλύτερο "εμπόδιο" για την κυβέρνηση, ανάμεσα στην κοινωνία και την "κανονικότητα" που θέλουν να επιβάλλουν.

Εστίες αγώνα και ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, χώροι ανοιχτοί σε όλους, που ο καθένας μπορεί να πάει, χωρίς διακρίσεις και μέσα από τις πολύμορφες δράσεις τους (συλλογικές κουζίνες, μαθήματα, ανοιχτές βιβλιοθήκες κ.α.) δείχνουν στον κόσμο ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ζωής, με αλληλεγγύη, σεβασμό στον κάθε άνθρωπο και συλλογικές δράσεις για την αναβάθμιση των προσωπικών σχέσεων και της γειτονιάς.

Η κοινωνία, με την εξέγερση του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έδειξε τα δόντια της και τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

Την εξέγερση αυτή, έρχεται τώρα να εκδικηθεί η ΝΔ, ανοίγοντας πόλεμο στις καταλήψεις, με τελεσίδικο να αδειάσουν όλες μέχρι τις 5 Δεκέμβρη, παραμονή της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Καλούμε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, όχι μόνο ως μέρα μνήμης για τον Αλέξη, αλλά ενάντια στην καταστολή που δείχνουν και υπόσχονται.

Στηρίζουμε έμπρακτα τους κατηλειμμένους χώρους, κατεβαίνουμε στο δρόμο ενάντια στην καταστολή και τιμάμε με αγώνες την εξέγερση του 08'.

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας συσπειρώσουν.

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - ΑΝΕΘ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License