Την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την κρατική δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που πυροδότησε την πολιτική εξέγερση του '08 σε ένα κλίμα αστάθειας και επερχόμενης καπιταλιστικής κρίσης.

Για την ΟΡΜΑ οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, έτσι και την εξέγερση του '08 την τιμούμε κάθε χρόνο ως ένα πραγματικά πολιτικό γεγονός αμφισβήτησης της αστικής εξουσίας με πλήρη ταξικά χαρακτηριστικά. Και είναι καίριο να κρατήσουμε ότι δεν ηττήθηκε στρατιωτικά από το αστικό μπλοκ, αλλά υπέπεσε σε πολιτικές αντιφάσεις και αδυναμίες.

Σήμερα δεν έχουμε την αγωνία μιας επερχόμενης κρίσης, αλλά ζούμε την επίθεση του κεφαλαίου και την προσπάθεια ανασυγκρότησης της ακροδεξιάς με πολύ σκληρούς όρους. Ταυτόχρονα, ως εργατική τάξη, μέσω των οργανώσεων μας έχουμε κρατήσει ζωντανή την αντίσταση αλλα και δοκιμάσαμε αντιφασιστική αντεπίθεση τσακίζοντας τον φασιστικό μηχανισμό. Έχουμε ως ξεκάθαρο εχθρό μας το αστικό μπλοκ και το πολιτικό επιτελείο του, την κυβέρνηση της ΝΔ. Πολεμάμε απέναντι στον αντικομμουνισμό, την ακροδεξιά, τον εθνικισμό με εργαλεία μας την ταξική αλληλεγγύη, τον διεθνισμό και την εξέγερση.

Ζούμε σε μια περίοδο παγκόσμιας αστάθειας και μαζικών κινητοποιήσεων. Προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα κενά του αστισμού, τις επόμενες ευκαιρίες για την πολιτική εξέγερση της εργατικής τάξης που θα εκκινήσει την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική επαναστατική διαδικασία. Εμπνεόμαστε από τις εξεγέρσεις του '73 και του '08 και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο γύρο της κρίσης που θα μπορούμε να δοκιμάσουμε την ανατροπή και να είμαστε αποτελεσματικοί αυτή τη φορά.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!Κάτω τα χέρια από πολιτικές και κοινωνικές καταλήψεις!

Η ΟΡΜΑ καλεί την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 6μμ στα Προπύλαια στην διαδήλωση μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αθήνα, 3/12/19

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License