Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές θα πραγματοποιήσει μαζί με συντρόφους – ισσες από την Λάρισα και την Θεσ/κη συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 15:00 έξω από τις φυλακές Λάρισας.

Στις φυλακές Λάρισας έχει προφυλακιστεί ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος, ο οποίος συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου σε επιχείρηση της “αντιτρομοκρατικής”. Εκτός του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου συλλαμβάνονται η αναρχική Μυρτώ Σ. και άλλο ένα άτομο. Επίσης, καταζητείται ο αναρχικός Χατζηβασιλειάδης Δημήτρης.

Η Αλληλεγγύη είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα συντριβεί η κρατική καταστολή

Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας, κάνοντας παράλληλα σαφείς τις προϋποθέσεις και, κατ επέκταση, τις προτεραιότητές τους προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις. Δεν φτάνει μόνο η δουλοπρέπεια τους απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και η ικανοποίηση των όποιων απαιτήσεών τους, αλλά χρειάζεται και το αντίστοιχο περιβάλλον προκειμένου να νοιώθουν ασφάλεια οι “επενδυτές” όταν κερδοσκοπούν ξεζουμίζοντας τα πάντα στο διάβα τους. Η νεοφιλελεύθερη επέλαση πάει πακέτο με το δόγμα “νόμος και τάξη”. Οι όποιες αντιστάσεις υπάρχουν πρέπει να χτυπηθούν μαζί με τα ήδη πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις στο όνομα τάχα της “πάταξης της ανομίας” και της επιστροφής στην “κανονικότητα” του εργασιακού μεσαίωνα. Μια ανομία που έντεχνα εξισώνει κατακτήσεις, πολιτικές δραστηριότητες και μετανάστες με την κοινωνική παραβατικότητα. Ανομία, λοιπόν, βαφτίζεται ό,τι τους φοβίζει, ό,τι μπορεί να απειλήσει την “κανονικότητα” τους, από τα Εξάρχεια, τις καταλήψεις μεταναστών και προσφύγων, τις πολιτικές καταλήψεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τις πορείες, την απεργία κλπ. Η “κανονικότητα” τους απαιτεί σιγή νεκροταφείου και αυτή προσπαθούν να επιβάλουν. Το υπουργείο ΠΡΟΠΟ έχει αναλάβει αυτήν την εργολαβία και γι' αυτό έχει καταστεί σήμερα το υπ αριθμόν ένα υπερυπουργείο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τουλάχιστον ως προς την διαχείριση τους σε επίπεδο προπαγάνδας, εντάσσονται και οι τελευταίες συλλήψεις, που η κυβέρνηση συνδέει με την οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου σε επιχείρηση της “αντιτρομοκρατικής” συλλαμβάνονται 3 άτομα και προσάγονται δεκάδες άλλα, ενώ πραγματοποιούνται και αρκετές εισβολές - έρευνες σε σπίτια. Η όλη υπόθεση αρχικά βασίζεται σε μια ληστεία σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τραυματίζεται ο ένας από τους 2 που συμμετείχαν και στην πορεία των ερευνών ανακαλύπτουν οπλισμό που τον αποδίδουν στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Συλλαμβάνονται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος η αναρχική Μυρτώ Σ. και άλλο ένα άτομο. Επίσης, καταζητείται ο αναρχικός Χατζηβασιλειάδης Δημήτρης. Ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος και το άλλο άτομο κατηγορούνται με το αρ. 187 Α ΠΚ(τρομονόμο) ως μέλη της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” και προφυλακίζονται, ενώ η συντρόφισσα Μυρτώ Σ. κατηγορήθηκε για πλημμελήματα και αφέθηκε “ελεύθερη”. Ο αναρχικός σύντροφος Β. Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με κείμενο του αρνείται την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση τόσο της οργάνωσης όσο και της ληστείας, ενώ κατά την “απολογία” του στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη ότι για λόγους αλληλεγγύης βοήθησε τον τραυματισμένο αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη. Εδώ, η αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο αναρχικό φτάνει και περισσεύει για τους μηχανισμούς του κράτους ως αποδεικτικό στοιχείο για να χαρακτηριστεί κάποιος “τρομοκράτης” και να κατηγορηθεί για μια σειρά πράξεων με τον 187Α.

Προτού ολοκληρωθούν καν οι έρευνες, η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού θα πανηγυρίσει για τις συλλήψεις των “τρομοκρατών” (κατήργησε ακόμη και την αστική δικαιοσύνη έβγαλε μόνος του καταδικαστική απόφαση), και θα εξαγγείλει με στόμφο ότι σε λίγο καιρό η εγχώρια “τρομοκρατία” θα αποτελεί παρελθόν και η χώρα θα επιστρέψει στην “κανονικότητα”. Κάτι τέτοια φαιδρά έλεγε και ο Χρυσοχοΐδης το 2002 με την εξάρθρωση της 17 Ν, “Μεγάλα λόγια μεγάλων ανδρών”.

Δεν θα μπορούσαν και από αυτή την υπόθεση να λείψουν τα ΜΜΕ, που επιδόθηκαν σε ένα ιδιότυπο ανταγωνισμό ποιος θα πλασάρει το καλύτερο σενάριο τρομοϋστερίας. Σενάριο, βεβαίως, υπαγορευμένο από την “αντιτρομοκρατική” αλλά με ελεύθερη απόδοση από τους “σκηνοθέτες” των ΜΜΕ. Έτσι, είδαμε αιμοσταγείς “τρομοκράτες” να ανατινάζουν ασθενοφόρα και να σπέρνουν τον θάνατο, σούπερ βόμβες, laser και ελεύθερους σκοπευτές, ενώ δεν δίστασαν την επαγγελματική δραστηριότητα του συντρόφου Σταθόπουλου, που είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών, να την κάνουν σήριαλ με video και φωτογραφίες προκειμένου να πείσουν τον μέσο πολίτη για την ενοχή του, την “πολεμική εκπαίδευσή του” κλπ. Δεν παράλειψαν βέβαια, να συνδέσουν και αυτή την υπόθεση με την γενικότερη επιδίωξή τους περί συγκοινωνούντων δοχείων της “ανομίας”: αφού ο καταζητούμενος αναρχικός “τρομοκράτης” ήταν και σε κατάληψη που εκκενώθηκε πρόσφατα, τότε όλοι οι καταληψίες είναι εν δυνάμει “τρομοκράτες” ή, αντίστοιχα, οι φωτογραφίες από τον οπλισμό που βρέθηκε στο Χολαργό τοποθετούνται δίπλα δίπλα με φωτογραφίες από τα “ευρήματα” στο στέκι της ΑΣΟΕΕ και τον υπότιτλο “Γιάφκες”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η ανεκδιήγητη υφυπουργός εργασίας κατέληξε στο περισπούδαστο συμπέρασμα ότι στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν «όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας», αποκάλυψη λοιπόν ο Συριακός στρατός πολεμάει με παλούκια και κράνη μηχανής!

Τσακίστε τους όλους λοιπόν, στο όνομα της “κανονικότητας” αυτό είναι το δόγμα. Και σε αυτό εμείς από την δική μας πλευρά, δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε αυτήν την “κανονικότητα” που θέλουν να επιβάλλουν και στον αγώνα αυτόν δεν χωράνε διακρίσεις ως προς της μορφές και τα μέσα πάλης.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και γενικότερα στους διωκόμενους συντρόφους/-ισσες δεν είναι απλώς μέρος του αγώνα μας, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, με τον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Λευτεριά στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας

Δύναμη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που καταζητείται

Αλληλεγγύη στην αναρχική Μυρτώ Σ. που διώκεται

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΣυνέλευσηΑλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License