Έξω οι φασίστες από τον χώρο της υγείας – Κανένας χώρος στους νεοναζί δολοφόνους της ΧΑ

Το Σάββατο 23/11, η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε δύο αντιφασιστικές παρεμβάσεις – ακτιβισμούς διαμαρτυρίας σε χώρους που στηρίζουν και συνεργάζονται με τους νεοναζί εγκληματίες και δολοφόνους, δηλαδή την «Κλινική Ψυχικής Υγείας Σινούρη» και το «Ξενοδοχείο Αμαλία».

post image

Το Σάββατο 23/11, η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε δύο αντιφασιστικές παρεμβάσεις – ακτιβισμούς διαμαρτυρίας σε χώρους που στηρίζουν και συνεργάζονται με τους νεοναζί εγκληματίες και δολοφόνους, δηλαδή την «Κλινική Ψυχικής Υγείας Σινούρη» και το «Ξενοδοχείο Αμαλία».

Παρέμβαση – διαμαρτυρία στην Κλινική Ψυχικής Υγείας Σινούρη

Η διοίκηση της κλινικής, Κ.Α.Κανελλάς, απασχολεί εδώ και δύο χρόνια την δεδηλωμένη νεοναζί και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η κόρη του υπόδικου αρχηγού των ναζί της ΧΑ έχει αποτελέσει επικεφαλής του “Μετώπου Νεολαίας” της φασιστικής συμμορίας και δημοτικός σύμβουλος Αθηνών. Έχει μιλήσει ανοικτά για την πίστη της στο ναζισμό και των πρακτικών του, όπως η ευγονική, η φασιστική πολιτική φυσικής εξόντωσης ατόμων με ειδικές ή ψυχικές ανάγκες. Σε μια περίοδο που η Χρυσή Αυγή παρέμενε υπόδικη για εγκλήματα και τα τάγματα εφόδου είχαν εκδιωχτεί από τους δρόμους λόγω του αντιφασιστικού αγώνα, η κλινική Σινούρη επέλεξε να παρέχει μισθό και προστασία στην Ουρανία, ξεπλένοντας έτσι την θαυμάστρια του Χίτλερ και φέρνοντας τους ασθενείς αντιμέτωπους με την φρίκη αντί για την θεραπεία.

Το πρωί του Σαββάτου, την ώρα του επισκεπτηρίου, σηκώσαμε δύο πάνο στο χώρο της κλινικής – “Η κλινική Σινούρη συνεργάζεται με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που υπηρετούν τη φασιστική πολιτική της ευγονικής” & “Κρεμάλα στους φασίστες” – πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε σε προσωπικό, επισκέπτες και περαστικούς σχετικό κείμενο ενημέρωσης – καταγγελίας. Φυσικά, ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον διευθυντή της κλινικής στον οποίο και καταγγείλαμε την χυδαιότητα των πρακτικών που ακολουθεί η κλινική, προσλαμβάνοντας δηλωμένους και ενεργούς νεοναζί ως ειδικούς ψυχικής υγείας απέναντι σε άτομα που χρίζουν ψυχικής θεραπείας. Εξηγήσαμε από μεριάς μας πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι επουδενί ανεκτές, αλλά επικίνδυνες και προκλητικές για τους ασθενείς, το χώρο της υγείας και την κοινωνία μας. Η διεύθυνση από την μεριά της εμφανώς δυσαρεστημένη και αναστατωμένη απέφευγε να μπει σε λεπτομέρειες με μόνη της απολογία το ότι η Ουρανία Μιχαλολιάκου έχει απομακρυνθεί προ ολίγων ημερών. Η ΟΡΜΑ ολοκλήρωσε τον ακτιβισμό με πλήρη σεβασμό απέναντι στους ασθενείς της κλινικής δίχως να προκαλέσει οποιαδήποτε ενόχληση στον εσωτερικό χώρο.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε για την Κλινική Σινούρη και την συνεργασία της με την νεοναζί Ουρανία Μιχαλολιάκου:

Η Κλινική Ψυχικής Υγείας Σινούρη υιοθετεί την ευγονική;

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου εργάζεται στην «Κλινική Ψυχικής Υγείας Σινούρη»; Από πότε οι φασίστες έχουν σχέση με την ψυχική υγεία, εκτός βέβαια όταν υιοθετούν και εφαρμόζουν την ευγονική, την εξόντωση δηλαδή των ΑμεΑ και των ψυχικά νοσούντων όπως ακριβώς έκανε ο Χίτλερ, προπάτορας της Ουρανίας Μιχαλολιάκου.

Η διοίκηση της Κλινική Ψυχικής Υγείας Σινούρη, προσέλαβε εν την γνώση της την Ουρανία, κόρη του αρχηγού της φασιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκου. Είναι αδύνατον να μην γνώριζε η διοίκηση το ποιόν της, καθώς δεν είναι μόνον το όνομα αλλά και η φυσική παρουσία της όλα τα προηγούμενα χρόνια, δίπλα στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δηλώνοντας περήφανη για τις ιδέες και τις πράξεις τους. Η πρόσληψη και η απασχόληση της Ουρανίας έγινε όταν η εγκληματική οργάνωση σερνόταν στα δικαστήρια, όταν τα τάγματα εφόδου διαλυόντουσαν από τους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος. Στην πτώση της συμμορίας, η διοίκηση της κλινικής Σινούρη έδωσε καταφύγιο, απασχόληση και μισθό σε μία αναγνωρισμένη προσωπικότητα και συμμέτοχο των εγκλημάτων των φασιστών, την μόνη από την οικογένεια που δεν διώκεται.

Οι φασίστες την μόνη πολιτική που έχουν για τους ψυχικά νοσούντες είναι αυτή της ευγονικής, της εξόντωσης όλων όσων μέσα στο ρατσιστικό μίσος τους δεν ακολουθούν τα δικά τους πρότυπα της λευκής άριας «καθαρότητας εμφάνισης και υγείας». Μετά τους μετανάστες, τους αγωνιστές, τους συνδικαλιστές, στόχος τους το πιο αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας. Μετά την διάλυση της φασιστικής συμμορίας δεν θα επιτρέψουμε να βρουν καταφύγιο και να ξεπλυθούν οι θαυμαστές του Χίτλερ.

Αλλά δεν θα δεχτούμε κανένα “ξέπλυμα” των δολοφόνων και υλοποίηση της ακροδεξιάς, αντικομμουνιστικής, ρατσιστικής πολιτικής της Χρυσής Αυγής με “δημοκρατικό” προσωπείο που πάει να πλασάρει η κυβέρνηση της ΝΔ στην κοινωνία.

Έξω οι φασίστες από τον χώρο της υγείας. Είναι κίνδυνος για τους ασθενείς. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα εργασίας παρά μόνον την λήθη.

Παρέμβαση – διαμαρτυρία στο Ξενοδοχείο Αμαλία

Η διοίκηση του ξενοδοχείου δέχτηκε να φιλοξενήσει ιδρυτική εκδήλωση του νέου φασιστικού κόμματος του Λαγού στις 9 Νοέμβρη. Ο Λαγός αποτέλεσε το νούμερο δύο μπράβο της Χρυσής Αυγής με πλούσιο ιστορικό καθοδηγητή σε επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Ήταν το alter ego του Μιχαλολιάκου σε Νίκαια – Κερατσίνι, και ήταν και το χέρι του δολοφόνου Ρουπακιά. Η προσπάθεια του κάθε χρυσαυγίτη να καρφώσει τους συνεργούς του και να απαρνηθεί τη συμμορία μήπως και σώσει το τομάρι του από την δίκη της ΧΑ δεν αποτελούν άλλοθι για την διοίκηση του ξενοδοχείου, ώστε να τους παραχωρεί χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Το αίμα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, των Αιγυπτίων ψαράδων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έχουν βάψει τα χρήματα αυτά με τα οποία πληρώθηκε το ξενοδοχείο Αμαλία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου σηκώσαμε τρία πάνο στο χώρο του ξενοδοχείου αλλά και γύρω από τον Εθνικό Κήπο – “Το ξενοδοχείο Αμαλία στηρίζει τους νεοναζι δολοφόνους του Παύλου Φύσσα”, “Hotel Amalia supports nazi scums killers of Pavlos Fyssas” & “Κρεμάλα στους φασίστες” – πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε σε προσωπικό, τουρίστες και περαστικούς σχετικό κείμενο ενημέρωσης – καταγγελίας. Μέσα στο ξενοδοχείο απευθυνθήκαμε στον υπεύθυνο υποδοχής, εφόσον δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιον υπεύθυνο της διοίκησης, και του ζητήσαμε να μεταφέρουν στην διοίκηση το κείμενο διαμαρτυρίας και συνάντηση μαζί μας. Τα τελευταία δύο χρόνια μετά από σειρά αντιφασιστικών παρεμβάσεων σε ιδιωτικούς χώρους, που είχαν προθυμοποιηθεί να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις της ΧΑ και να λάβουν χρήματα από το αίμα των Φύσσα και Λουκμάν, έγινε σαφές πως τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές και κάθε ξενοδοχείο ή χώρος που δώθηκε έμεινε γνωστός ευρέως για την συνεργασία του με τους ναζί. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να βρίσκει χώρο η ΧΑ, κατ’ομολογίαν του Μιχαλολιάκου στην ελληνική τηλεόραση το ’18, για εκδηλώσεις της στην Αθήνα. Κανένας φασίστας, πρώην χρυσαυγίτης και νυν τυχάρπαστος δεν έχει απαρνηθεί τα εγκλήματα του, έτσι και το νεοσύστατο φασιστικό κόμμα του Λαγού δεν αποτελεί δικαιολογία για την διοίκηση του ξενοδοχείου Αμαλία. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την επανάληψη της ιστορίας, κανένα ξέπλυμα καμιά πριμοδότηση από ιδιωτικούς χώρους δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι διοικήσεις θα στιγματίζονται και θα αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες των ναζί. Το αίμα που χύνουν οι φασίστες δεν ξεπλένεται.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε (σε ελληνικά και αγγλικά) για το ξενοδοχείο Αμαλία και την συνεργασία του με τους νεοναζί Λαγό – Γερμενή – Ηλιόπουλο – Πλεύρη:

Το ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ πιάνει ματωμένα λεφτά

Όταν η διοίκηση του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ στην πλατεία Συντάγματος δεχόταν να φιλοξενήσει τον Λαγό στις 9 Νοέμβρη, πρώην νούμερο δύο μπράβο της Χρυσής Aυγής, τον καθοδηγητή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, τον καθοδηγητή των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, σίγουρα δεν αγνοούσε τι εγκληματίας ήταν.

Λίγες μέρες μετά την απολογία του στο Εφετείο, για την εγκληματική δράση του ίδιου και της συμμορίας του, το ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ δέχεται στον χώρο του να μαζευτεί ο υπαρχηγός των εγκληματιών μαζί με άλλα πρώην μέλη της χρυσής αυγής που έχουν αποχωρήσει μπας και σώσουν το τομάρι τους, δίπλα με άλλα απολειφάδια όπως αυτό του υμνητή της χούντας του Μεταξά και των συνταγματαρχών Πλεύρη. Ο Λαγός μπορεί να εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, όσο ακόμα την έχει, για να σώσει το τομάρι του δίπλα από τα καρφώματα που έκανε στην δίκη, το ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ όμως εισέπραξε λεφτά που είναι βαμμένα με αίμα. Το αίμα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, των Αιγυπτίων ψαράδων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έχουν βάψει τα χρήματα αυτά με τα οποία πληρώθηκε το ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ.

Στο παρελθόν άλλα ξενοδοχεία τιμητικά αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν τέτοια μαζέματα. Το ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ όμως τώρα στον επιθανάτιο ρόγχο της συμμορίας της χρυσής αυγής, ακριβώς στις απολογίες των συμμοριτών, τους ανοίγει τις πόρτες. Πόσο αίμα στα χέρια της διοίκησης του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ, πόσο ξέπλυμα ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή της πτώσης της συμμορίας των φασιστών και του Λαγού προσωπικά; Σίγουρα ήξεραν που ανοίγουν τις πόρτες τους. Σίγουρα ήξεραν τι χρήματα έπιαναν στα χέρια τους.

Αλλά δεν θα δεχτούμε κανένα “ξέπλυμα” των δολοφόνων και υλοποίηση της ακροδεξιάς, αντικομμουνιστικής, ρατσιστικής πολιτικής της Χρυσής Αυγής με “δημοκρατικό” προσωπείο που πάει να πλασάρει η κυβέρνηση της ΝΔ στην κοινωνία.

Κανένας δημόσιος χώρος στους φασίστες. Ούτε σε ξενοδοχεία ούτε πουθενά.

 

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License