για τις μαζικές πορείες της 17ης Νοέμβρη 2019

για τις μαζικές πορείες της 17ης Νοέμβρη 2019 και για την αντίσταση των συντρόφων και συντροφισσών στην επίθεση των καθαρμάτων της ελληνικής αστυνομίας στο μπλοκ της κατάληψης του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο.

Οι μαζικές πορείες χιλιάδων αθρώπων την ημέρα μνήμης της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973 ήταν μια σημαντική και ηχηρή απάντηση στις πρόσφατες κατασταλτικές και ρατσιστικές επιθέσεις των μπάτσων στα κοινωνικά κινήματα και τις μεταναστευτικές κοινότητες.

Η μαζική συμμετοχή ήταν επίσης μια ακόμα απάντηση της κοινωνίας, ενάντια στη χρόνια προσπάθεια του αστικού κράτους και των εθνικιστών να απονευρωθεί και να βυθιστεί στη λήθη η μνήμη της εξέγερσης.

Ανάμεσα στα γεγονότα της ημέρας και την προσπάθεια της αστυνομίας να δείξει την πραγματική της λειτουργία χτυπώντας και βασανίζοντας διαδηλωτές στην Αθήνα και αλλού, ξεχωρίζουμε τα γεγονότα στο Ηράκλειο. Εκεί, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες στο μπλοκ της Κατάληψης τoυ Ευαγγελισμού απέκρουσαν μια απρόκλητη επίθεση των μπάτσων την ώρα που επέστρεφε ο κόσμος από την πορεία. Στη συνέχεια απέτρεψαν την προσπάθεια της αστυνομίας για αποκλεισμό της Κατάληψης Ευαγγελισμού και κατοχής τoυ κέντρου της πόλης, απαντώντας με δύο ακόμα απανωτές δυναμικές πορείες.

αλληλεγγύη και συντροφικοί χαιρετισμοί στο Ηράκλειο

ταξική αγωνιστική ενότητα, οι ιδέες δεν εκκενώνονται.

ενάντια στα νέα βάρβαρα σχέδια των αφεντικών, θα μας βρουν όλες και όλους απέναντι τους.

Κατάληψη ROSA NERA

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License