Οι Mgla και οι ηθικοί αυτουργοί

Περιγραφή φασιστικής συναυλίας και εμμέσων και μη υποστηρικτών του φασισμού

Πριν από μερικές μέρες, πραγματοποιήθηκε η προηγουμένως αναβληθείσα συναυλία του φασιστικού συγκροτήματος Mgla (για τις φασιστικές θέσεις της μπάντας μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Παρά τις ενστάσεις συντροφών και συντροφισσών, οι διοργανωτές, ο χώρος, αλλά και οι support μπάντες δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για το ποιόν ατόμων με ακροδεξιές πεποιθήσεις, δίνοντάς τους το ελεύθερο να παρουσιάσουν την ''τέχνη'' τους, μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό.

Ας δούμε, όμως, ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που δίνουν βήμα σε τέτοια άτομα.

Καταρχάς, ας κάνουμε λόγο για τη διοργανώτρια εταιρεία, Como Esta Events. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει διοργανώσει μονάχα 1 συναυλία, αυτή των Mgla. Κι ενώ πριν μερικούς μήνες οι ενστάσεις των συντροφών και συντροφισσών πέτυχαν να αναβληθεί η τότε εμφάνιση του συγκροτήματος, η εμμονή της εταιρείας στην πραγματοποίηση του event αναδεικνύει και με το παραπάνω το ποιόν της.

Επιπλέον, ας μιλήσουμε για τον χώρο στον οποίο πραγματοποιήθηκε το event. Πρόκειται για το Gagarin 205. Ας δεχτούμε ότι στην πρώτη, αναβληθείσα, συναυλία δεν γνώριζαν. Είδαν τον σάλο που προκλήθηκε στο event τους στο Facebook, δεν αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει. Η απάντηση είναι προφανώς και όχι, αφού, χωρίς καμία συστολή, έδωσαν βήμα σε μια μπάντα αποτελούμενη από άτομα που ασπάζονται τον φασισμό να παρουσιάσουν την ''τέχνη'' τους.

Τέλος, έχουμε και την support μπάντα του event, Diablery, οι οποίοι δήλωναν κατ'επανάληψη την περηφάνεια τους που αποτέλεσαν μέρος της συγκεκριμένης συναυλίας. Φαίνεται πως στον χώρο του Black Metal, ο φασισμός καλά κρατεί, εγχώρια και μη.

Μποϊκοτάρετε, λοιπόν, την Como Esta Events, το Gagarin 205 και τους Diablery. Κάποια στιγμή πρέπει να καταστεί σαφές ότι το να δίνεις βήμα σε φασίστες είναι ισάξιο του να είσαι ο ίδιος ένας τέτοιος, εκτός αν τον υποστηρίζουν έκδηλα, οπότε τδιευκολύνουν και εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, ο φασισμός θα συνεχίσει να τρέφεται, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει, μαζί με τους υποστηρικτές του, εκεί απ'όπου ήρθε: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ποτέ και πουθενά,

Τσακίστε τους (φανερούς και μη) φασίστες σε κάθε γειτονιά

από Minas 21/11/2019 8:25 μμ.


Ενημερωτικά για κάθε ενδιαφερόμενο, ο τύπος που έφερε τους Mgla στην Ελλάδα, είναι εκ των ιδιοκτητών της πιτσαρίας Crust στο Ψυρρή. Ουσιαστικά εκεί είναι και η έδρα της "Como Esta Events". Ο συγκεκριμένος δεν είναι καινούριος στο χώρο των συναυλιών, απλά τώρα έφτιαξε άλλη εταιρία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License