Η μεγαλειώδης διαδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου με χιλιάδες αγωνιστών στη μάχη ενάντια στην ακροδεξιά


post image

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης διαδήλωση τιμής και μνήμης στην πολιτική εξέγερση του '73. Δεκάδες χιλιάδες αγωνιστών γέμισαν ξανά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, σε μια τόσο καίρια συγκυρία, απέναντι στον αυταρχισμό και την ακροδεξιά. Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που η ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να αλλάξει τους κοινωνικούς συσχετισμούς ενάντια στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και τις ταξικές οργανώσεις του.

Παρά το κλίμα φόβου και αστυνομοκρατίας που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση της ΝΔ από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, το ταξικό κίνημα αποτύπωσε την δυναμική του και δεν πτοήθηκε από την πανκινητοποίηση της ΕΛΑΣ. Το κίνημα βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους για κάθε διακύβευμα, από τις πορείες για το άσυλο των πανεπιστημίων και την κρατική καταστολή ως τις δύο πανελλαδικές 24ωρες απεργίες και τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις Φύσσα και δίκης ΧΑ.

Η επικαιρότητα της εξέγερσης επανέρχεται σήμερα λόγω της διεθνούς πολιτικής αστάθειας και της εγχώριας πολιτικής ατζέντας της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του αντικομμουνισμού.

Η ΟΡΜΑ συμμετείχε στο τριήμερο του Πολυτεχνείου προτάσσοντας τον ταξικό πόλεμο στην δεξιά με όπλα την εξέγερση και τον διεθνισμό. Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα ανάπτυξης αποτελεσματικών πρακτικών απέναντι στη ΝΔ και το άνοιγμα της συζήτησης στο ταξικό κίνημα για την ιδεολογική προετοιμασία και την επικαιροποίηση της επαναστατικής στρατηγικής.

Ως τμήμα της απαραίτητης αυτής συζήτησης, η ΟΚΔΕ – Σπάρτακος και η ΟΡΜΑ θα προχωρήσουν το φετινό χειμώνα στην οργάνωση τριών ανοιχτών συζητήσεων σε κεντρικό χώρο στην Αθήνα.

Η πρώτη θα αφορά την προσέγγιση στην Εξέγερση ως τμήμα της επαναστατικής στρατηγικής. Στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει ζήσει δύο μεγάλες εξεγέρσεις τα τελευταία 50 χρόνια (Νοέμβρης 1973 – Δεκέμβρης 2008) θα πρέπει να αναζητηθούν τα νέα δεδομένα που φέρνει η εμπειρία των «μνημονιακών» κινητοποιήσεων. Θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοέμβρη στις 6μμ στη Νομική Σχολή.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License