3η μέρα Απεργίας Πείνας της Μ.Κ. & ιατρικό ανακοινωθέν

Ενημέρωση για την απεργία πείνας και η ανακοίνωση των γιατρών

Η Μ.Κ. φαίνεται να έχει ατονήσει, έχει παρουσιάσει ζαλάδες και αρχίζει και χάνει την δύναμη της. Παραμένει εδώ, έξω απο την ΑΣΟΕΕ και σε καθε περίπτωση έχει τονίσει πως θα αρνηθεί εξαναγκαστική σιτιση σε περίπτωση που χάσει τις αισθήσεις της.

Στο μεταξύ, οι μπάτσοι τραμπουκιζουν πλεον εκτος απο εμάς, περαστικό κόσμο που δείχνει ενδιαφέρον να ενημερωθεί. Σήμερα μάλιστα ενώ άτομο περπατούσε διαβάζοντας το κείμενο για την απεργία πείνας της Μ.Κ., του τράβηξαν το κείμενο και το έσκισαν.

Δεν τρομοκρατουμαστε, σήμερα ήμασταν περισσότερα άτομα. Ελπιζουμε ωστοσο τις επομενες μέρες να αυξηθεί παραπάνω η στήριξη του κόσμου!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ιατρών:

"Για την εξουσία ούτε γάτα – ούτε ζημιά.

Εξετάσαμε στις 16/11 έμπροσθεν του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) την κα Μαρία Κατή, 21 ετών η οποία διανύει την 3η μέρα απεργίας πείνας (έναρξη 14/11). Κατά τη κλινική εξέταση διαπιστώσαμε ότι έχει απολέσει μισό κιλό (1%) του αρχικού σωματικού βάρους 50κγρ. Η αρτηριακή πίεση της ήταν 105/98 mmHg με 67 σφίξεις καθούμενη και 104/64 mmHg με 97 σφίξεις όρθια, ενώ εμφανίζει σημάδια τρόμου ηρεμίας. Το επίπεδο σακχάρου σε κατάσταση νηστείας ήταν 80mg/dl, ενώ αναφέρει καταβολή, αδυναμία καθώς και διαταραχή του κύκλου της έμμηνος ρύσης.

Κατά δήλωση της η απεργός πείνας ανέφερε ότι θα συνεχίζει έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα της, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά την άρνηση οποιουδήποτε τρόπου υποχρεωτικής σίτισης σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων της.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εξέλιξη της υγείας της απεργού. Θεωρούμε δε, δίκαιο την ικανοποίηση των αιτημάτων της απεργού πείνας καλούμε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απεργό πείνας και δηλώνουμε ότι η αυταξία κάθε ζωής είναι εξίσου σημαντική.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας"

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License