Ιταλία, Κάλιαρι: Ενημέρωση για τα άτομα που δέχτηκαν έρευνες στα πλαίσια της επιχείρησης “Lince”

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019, η εισαγγελική υπηρεσία του Κάλιαρι έκλεισε την έρευνά της για τον κύκλο αντιμιλιταριστικού αγώνα κατά την περίοδο 2014 - 2017, προσάπτοντας κατηγορίες σε σαράντα πέντε άτομα.

post image

Όχι στις στρατιωτικές βάσεις

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019, η εισαγγελική υπηρεσία του Κάλιαρι έκλεισε την έρευνά της για τον κύκλο αντιμιλιταριστικού αγώνα κατά την περίοδο 2014 - 2017, προσάπτοντας κατηγορίες σε σαράντα πέντε άτομα.

Πέντε απ' αυτά βαρύνονται με το άρθρο 270bis, για "ανατρεπτική οργάνωση με τρομοκρατικές προθέσεις", ενώ τα υπόλοιπα κατηγορούνται είτε πως συμμετείχαν σε κάποιες στιγμές συλλογικού (δημόσιου) αγώνα, όπως πορείες κοντά σε στρατιωτικές βάσεις ή μες στην πόλη, είτε για παραβίαση περιοριστικών όρων (foglio di via - κατασταλτικό μέτρο που αποτρέπει ένα άτομο απ' το να εισέρχεται σε συγκεκριμένο δήμο ή επαρχία).

Το Ιταλικό Κράτος παρουσιάζει τώρα τον λογαριασμό, προσπαθώντας να τον χρεώσει σε κάποια απ' τα τόσα πολλά άτομα που έχουν αγωνιστεί αυτά τα χρόνια για να μπλοκάρουν τις στρατιωτικές ασκήσεις και για να εμποδίσουν τους στρατιωτικούς που καταλαμβάνουν τη γη μας.

Η επίθεση αυτή στοχεύει προς όλες όσες τολμούν να υψώσουν τα κεφάλια τους ενάντια στη μιλιταριστική κατακυρίευση της Σαρδηνίας, όλους όσους δεν επιθυμούν να παραμένουν ανυπεράσπιστοι μπρος σ' εκείνους που, λίγα βήματα μακριά μας, ετοιμάζουν πολέμους ή κατασκευάζουν όπλα.

Κατηγορούν πέντε ανθρώπους για "τρομοκρατία", και πως κατηύθυναν τους αγώνες τόσων χρόνων. Ουδέν αναληθέστερον.

Κάθε άτομο που έχει συμμετάσχει στις στιγμές τούτες το γνωρίζει καλά, δεν υπάρχει ηγέτης, μόνον ένας σκοπός: να σταματήσουν οι στρατιωτικές ασκήσεις. Οι κατηγορίες αυτές δε θα σταματήσουν την οργή μας, ούτε θα κατευνάσουν την αποφασιστικότητά μας, γνωρίζουμε πως έχουμε δίκιο, κι αυτό μάς αρκεί.

Θα επιστρέψουμε στα δίκτυα αυτά, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε εμπόδιο για εσάς.

Άτομα που δέχθηκαν έρευνα, και αλληλέγγυα άτομα

Κάλιαρι, Οκτώβρης 2019

Πηγή: Insuscettibile di Ravvedimento

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License