Λευκορωσία: Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε φυλακή

Τη νύχτα από 19 προς 20 Οκτώβρη, άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε σημείο της φυλακής. Την ίδια νύχτα δυο αναρχικοί, ο Nikita Yemelyanov και ο Ivan Komar προσήχθησαν απ’ τους δρόμους για την επίθεση αυτή.

Λευκορωσία: Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε φυλακή

Τη νύχτα από 19 προς 20 Οκτώβρη, άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε σημείο της φυλακής. Την ίδια νύχτα δυο αναρχικοί, ο Nikita Yemelyanov και ο Ivan Komar προσήχθησαν απ’ τους δρόμους για την επίθεση αυτή. Στο σακίδιο του Nikita οι μπάτσοι βρήκαν ρούχα που περιείχαν ίχνη από εμπρηστικό υλικό και μία κάμερα GoPro. Κάμποσες μέρες αργότερα, βρίσκονται και οι δύο κατηγορούμενοι για φθορά κατά ιδιοκτησίας και βανδαλισμό, με τις ποινές ν’ αγγίζουν τα 3 με 10 έτη κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάκρισης, ο Ivan Komarov συνεργάζεται με τους μπάτσους και δίνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την επίθεση, ισχυριζόμενος πως πραγματοποιήθηκε σε αλληλεγγύη με άλλους αναρχικούς. Φορτώνει την ευθύνη στις πλάτες του Nikita. Την ίδια στιγμή, ο Nikita δεν αποδέχεται την ενοχή για την επίθεση.

Τη στιγμή αυτή, και οι δύο βρίσκονται υπό προφυλάκιση πριν τη δίκη. Οι κατηγορίες ως τώρα βασίζονται στις καταθέσεις του Ivan Komar. Λαμβάνοντας υπόψιν τη συνεργασία του με τους μπάτσους, ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λευκορωσίας αποφάσισε να στηρίζει μόνο τον Nikita Yemelyanov στην υπόθεση αυτή.

Καλούμε σε δράσεις αλληλεγγύης και οικονομική συνεισφορά για να στηρίζουμε τον αναρχικό αγώνα στη χώρα αυτή! Στείλτε τις ενημερώσεις σας από δράσεις αλληλεγγύης στο belarus_abc@riseup.net. Για να δείτε πώς να μεταφέρετε χρήματα, μπορείτε να τσεκάρετε τη σελίδα δωρεών μας (δεχόμαστε paypal, bitcoin, πιστωτικές κάρτες) – https://abc-belarus.org/?page_id=8661&lang=en. Αν θέλετε να κάνετε άμεση τραπεζική συναλλαγή, στείλτε μας ένα email και θα σας δώσουμε λεπτομέρειες.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Λευκορωσίας

Πηγή: Anarchist Black Cross Belarus

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License