post image

Παρεμβάσεις με τρικάκια και σπρέι, στο NHAOS club (Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα), με αφορμή εκδήλωση με σκυλιά μέσα σε κλουβιά και στις εταιρίες MIGATO, Toi et Moi και TSAKIRIS MALLAS, χορηγοί γνωστού τηλεσκουπιδιού, που παρέχει θέαμα χρησιμοποιώντας ζώα.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το θέαμα οποιουδήποτε ζώου δεν είναι διακριτό από τα υπόλοιπα εκθέματα της αστικής ψυχαγωγίας. Η κοινωνία εξάλλου τρέφεται από το θέαμα, το έχει ανάγκη, το αποζητά διακαώς. Άλλοτε για να θαυμάσει και άλλοτε για να επικρίνει, άλλες φορές για να ενοποιηθεί γύρω από αυτό ή να αποχαυνωθεί. Η αρένα του θεάματος, λοιπόν, όσον αφορά τα μη ανθρώπινα πλάσματα, δεν περιορίζεται στα τσίρκο, τους ζωολογικούς κήπους, τα ενυδρεία, τους ιπποδρόμους, τα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά απλώνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό πεδίο. Είναι πάντα εκεί για να θυμίζει την εξουσία του ανθρώπου πάνω στα ζώα, ενώ συνοδεύεται και από οικονομικό κέρδος. Κάθε αναπαράσταση, είτε έχει θετικό είτε αρνητικό αντίκτυπο μπολιάζει το θεατή με ένα αίσθημα υπεροχής απέναντι στα υπόλοιπα έμβια όντα. Ο ανθρωποκεντρικός πολιτισμός δεσπόζει, επιβάλλεται, αόρατα ή ορατά, αντικειμενοποιεί, μετατρέπει κάθε ύπαρξη σε προϊόν μαζικής κατανάλωσης.

Από την άλλη, η ψευδεπίγραφη ‘ευαισθητοποίηση’ προς τα μη ανθρώπινα πλάσματα, έρχεται να επικυρωθεί με μηνύματα περί προστασίας ή δακρύβρεχτες δηλώσεις που βρίθουν φιλοζωία, μέσα από τα πλατό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ο.κ.. Και ξαφνικά, ο κόσμος που τα κατά τα άλλα τα αιχμαλωτίζει, εξημερώνει, πειραματίζεται, χρησιμοποιεί, εκπαιδεύει και ψυχαγωγείται, κατακλύζεται από ένα ‘αίσθημα δικαίου’, σπεύδοντας να καταγγείλει σε αρχές διάφορα περιστατικά και να διατηρήσει καθαρή τη συνείδηση του, μιας και επέλεξε την οδό της αστικής νομιμότητας.

Εμείς από την πλευρά δεν πρόκειται να παλέψουμε για την κατοχύρωση δικαιωμάτων ούτε μας αγγίζουν και οι εκκλήσεις των φιλόζωων. Δε βρισκόμαστε σε θέση ισχύος απέναντι από κανένα πλάσμα. Αντιθέτως, επιλέγουμε να βρεθούμε πλάι στα μη ανθρώπινα όντα, με όρους ισότητας.

Τέλος, έχουμε να πούμε σε κάθε Nhaos και κάθε τηλεοπτικό σκουπίδι, πως θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η ανοχή είναι μηδενική. Τα ζώα δεν δεν είναι ούτε εκθέματα ούτε εμπορεύματα, δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν κανέναν ανθρώπινο σκοπό, πόσο μάλλον να πλαισιώνουν τη διασκέδαση του κάθε μικροαστού και να γεμίσουν την τσέπη του εκάστοτε επιχειρηματία.

Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς…

ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ

ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ NHAOS

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.net

saekm.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License