[Βίντεο] από το αναρχικό μπλοκ στη φοιτητική πορεία για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ - Κάλεσμα για πορεία 15/11

- Στιγμιότυπα από τη φοιτητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, ενάντια στην κρατική καταστολή, την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

- Στιγμιότυπα από την φοιτητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, ενάντια στην κρατική καταστολή, την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

- Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης με το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 18:00, με σημείο προσυγκέντρωσης την Πλατεία Αμερικής

Video: https://www.youtube.com/watch?v=xt-eJRhkFf8

Οι λόγοι αναλύονται στο κάλεσμα στην πορεία από τον συντονισμό αναρχικών – αντιεξουσιαστικών - αυτόνομων στεκιών και σχημάτων εντός των σχολών (από το https://athens.indymedia.org/event/80835/)

“Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου έγινε αστυνομική εισβολή με σκοπό την εκκένωση κατειλημμένων χώρων εντός της ΑΣΟΕΕ, ένας εκ των οποίων χρησιμοποιείται από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως κομμάτι και συνέχιση του ευρύτερου κατασταλτικού πλάνου που έχει διαμηνύσει και δρομολογεί η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προ.Πο.

Το κράτος υπό διακυβέρνηση Μητσοτάκη και δημαρχεία Μπακογιάννη, με το έδαφος ήδη στρωμένο από την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί με κλιμακούμενες ενέργειες ένα πόλεμο ενάντια στα καταπιεσμένα και αγωνιζόμενα κομμάτια της μητρόπολης. Μιας μητρόπολης η «εξυγίανση» της οποίας είναι κεντρική πολιτική ατζέντα του δόγματος τάξη και ασφάλεια. Ξαφνικά ανακαλύπτονται «γιάφκες» και «επιχειρησιακά κέντρα» στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ.

Τα «πρωτοφανή» ευρήματα της έρευνας στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι (κράνη, σημαίες, άδεια μπουκάλια ποτών κτλ) παρουσιάζονται νυχθημερόν, σε προφανή σύγχυση με τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά τις συλλήψεις για την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, στα ΜΜΕ όπου συνδικαλιστές μπάτσοι και δημοσιογράφοι επιδίδονται σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο τρομολαγνείας. Μετά την απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ να βάλει λουκέτο στη σχολή για μια εβδομάδα, φοβούμενη κλιμάκωση των εντάσεων εν όψει 17 Νοέμβρη, αριστερές/οί φοιτήτ(ρι)ες που προσπάθησαν να σπάσουν το λοκ άουτ βρέθηκαν αντιμέτωπες/οι με την πρώτη νομιμοποιημένη εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο πανεπιστήμιο με τις συνεπακόλουθες βιαιότητες τους.

Στον πόλεμο που μας ασκούν επιλέγουμε να ορθώσουμε τα συλλογικά μας αναχώματα απέναντι στην καταστολή. Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα συνεχίζονται.Στεκόμαστε δίπλα στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ και καλούμε σε:

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Συντονισμός αναρχικών/αντιεξουσιαστικών/αυτόνομων στεκιών και σχημάτων εντός των σχολών Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ/Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου/ Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Παπει/Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής/Αναρχικό Στέκι Γεωπονικού/Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου/Aυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ/Διαρρήκτ(ρι)ες της φοιτητικής κουλτούρας/Γραφείo ανόμων υποθέσεων (Νομική)/Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ/Αντιπατριωτική Συνέλευση (ΤΕI)"

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License