Απόψε, Πέμπτη 14/11/19, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Mgla στην Αθήνα, παρά την προηγούμενη ακύρωσή της.

Να θυμίσουμε ότι η μπάντα εναγκαλίζει τον φασισμό, όπως άλλωστε είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο της indymedia:

"Πρόκειται για ένα από τα συγκροτήματα του οποίου τα μέλη δεν παραδέχτηκαν ποτέ–όπως άλλωστε γίνεται συνήθως–τη ροπή τους προς ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις, όμως μια σύντομη καταγραφή κάποιων γεγονότων, μόνο εκτεθειμένους τους αφήνει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mikolaj Zentara είχε παλιότερα ένα γκρουπ με το όνομα Leichenhalle, το οποίο κυκλοφόρησε δίσκο με τον φανερά αντισημιτικό τίτλο ‘Judenfrei’, ενώ τόσο ο Zentara, όσο και ο Maciej Kowalski, συμμετείχαν για ένα διάστημα στους Clandestine Blaze με την επίσης αντισημιτική θεματολογία, ένα γκρουπ πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Mikko Aspa, από τους πλέον γνωστούς αντικομμουνιστές και αντισημίτες μουσικούς της Σκανδιναβίας.

Αξίζει όμως να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η συνεργασία των Mgla και των δύο μελών τους με τον Mikko Aspa δεν υπήρξε πρόσκαιρη, αλλά είναι σταθερή και μόνιμη εδώ και χρόνια, μέσω της δισκογραφικής Northern Heritage Records του Aspa.

Ποιος είναι λοιπόν ο Mikko Aspa; Ιδρυτής του νεοφασιστικού γκρουπ Vapaudenristi. Συνεργάτης των επίσης νεοφασιστικών σχημάτων Pagan Skull και Goatmoon. Ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Sarvilevyt, στου οποίου τα ράφια βρίσκονται δίσκοι NSBM (National Socialist black metal) συγκροτημάτων και λογοτεχνία νεοναζιστικού περιεχομένου. Υποστηρικτής του Jesse Eppu Torniainen, γνωστού φασίστα και ηγέτη του φιλανδικού πυρήνα του Nordic Resistance Movement.

O Aspa δεν θεωρείται λοιπόν άδικα ως ένας από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα της φινλανδικής εθνικοσοσιαλιστικής black metal σκηνής.''.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Gagarin 205. Καλούμε όλους τους ανθρώπους που εντάσσονται σε κάθε μορφή φασισμού, όλους τους λογικούς ανθρώπους, να προβούν σε ενέργειες εμπόδισης της πραγματοποίησης της συγκεκριμένης συναυλίας.

Ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά

Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

από M 14/11/2019 9:28 μμ.


Mgla - Live Israel - 18 December 2019

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License