Όταν η καταστολή γίνεται κανονικότητα, η αντίσταση γίνεται χρέος

Πολιτική τοποθέτηση για και ενάντια στο μπαράζ καταστολής της (ακρο)δεξιάς κυβέρνησης και δήλωση αλληλεγγύης στους υπο δίωξη αγωνιστές.

Η κυβέρνηση, μην μπορώντας να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα (βλ. Συμφωνία Πρεσπών η οποία και χαρακτηρίστηκε ως μια καλή συμφωνία) και πριν εξαπολύσει την ολομέτωπη επίθεσή της στην κοινωνική βάση, περικόπτοντας συντάξεις και προωθώντας τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που την κατατρέχουν. Στην επιπρόσθετη αδυναμία της κυβέρνησης να ισορροπήσει το μείζον ζήτημα του προσφυγικού, καθώς το μόνο που καταφέρνει είναι από την μία τη συνέχιση του βασανισμού των προσφύγων και από την άλλη τη διάχυση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ως μόνη λύση ανακύπτει η προώθηση ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού εντυπώσεων, πουλώντας θέαμα καταστολής. Σκοπός της είναι να ικανοποιήσει τους δεξιούς και ακροδεξιούς ψηφοφόρους της, επιδιδόμενη στο πάλαι ποτέ γνώριμο κυνήγι αγωνιστ(ρι)ών, την ποινικοποίηση των συντροφικών και φιλικών σχέσεων, κι όλα αυτά στο πλαίσιο της ακραίας και βίαιης καταστολής. Προσπαθούν με τον τρόπο αυτόν να κάμψουν όποια πιθανή σπίθα αντίστασης, μπροστά στον φόβο πυροδότησης μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων και μαζικών κινητοποιήσεων. Μετά το μπαράζ επιθέσεων των μπάτσων σε καταλήψεις, πανεπιστημιακούς χώρους και σπίτια αγωνιστ(ρι)ών, τη σύλληψη και κακοποίησή τους και τη σταθερή παρουσία ασφαλιτών, κι ενώ οι διμοιρίες έχουν ήδη στρατοπεδεύσει στα Εξάρχεια με την εντολή της νέας διαχειρίστριας κυβέρνησης του κράτους, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις συλληφθέντες/-είσες αγωνιστ(ρι)ες. Η εμπειρία τέτοιου τύπου διώξεων τις τελευταίες δεκαετίες κάνει προφανές στον καθένα ότι καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει σε οτιδήποτε ισχυρίζεται η κρατική προπαγάνδα. Είμαστε πολλοί/πολλές και θα μας βρίσκετε παντού απέναντί σας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

 

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License