ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Την Κυριακή 10/11 η Σύγκλητος αποφασίζει να αναστείλει την λειτουργία της ΑΣΟΕΕ εν όψει της 17 Νοέμβρη λίγες μέρες μετά την εκκένωση της κατάληψης “Βανκούβερ Απαρτμάν” και την εισβολή της αστυνομίας σε στέκια στο χώρο της σχολής. Την επόμενη μέρα φοιτητές από διάφορους φοιτητικούς συλλόγους σπάνε το λοκ άουτ και μπαίνουν στον χώρο της σχολής με στόχο να πραγματοποιήσουν την αποφασισμένη Γενική Συνέλευση, σε μία κίνηση που αψηφά τις αποφάσεις του κράτους και την τρομοκρατία που προσπαθεί να σπείρει είτε με τις εξαγγελίες είτε με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και κάθε λογής αστυνομική μονάδα σπεύδει στην ευρύτερη περιοχή της Πατησίων και εισβάλλει στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ με χημικά και κρότου λάμψης προσαγάγοντας και τραυματίζοντας φοιτητές και φοιτήτριες μέσα και έξω από τον χώρο της σχολής. Σε απάντηση καλείται το απόγευμα διαδήλωση στα Προπύλαια η οποία πλαισιώνεται από χιλιάδες κόσμου. Αργά το ίδιο βράδυ φοιτητής του ΕΜΠ συλλαμβάνεται από μπάτσους που τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του και οδηγείται στη ΓΑΔΑ, με την κατηγορία της συμμετοχής στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ.

Για το κράτος, την αστυνομία και τους πρυτάνεις, το πανεπιστημιακό άσυλο δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο στο να καταστείλει τους αγώνες και τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα, πόσο μάλλον τώρα που η φιλελεύθερη διαχείριση στον δρόμο που προλείανε η σοσιαλδημοκρατική κατάφερε να το καταργήσει και έτσι να θωρακιστεί θεσμικά και νομικά απέναντι στις αντιστάσεις που θα ξεσπάσουν. Δεν είναι μακρια το 2018 που αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο στην Πάντειο, την ΑΣΟΕΕ και την Νομική για την αποφυγή ενδεχομένου κατάληψης το τριήμερο του Πολυτεχνείου. Δεν είναι μακριά το 2017 που διμοιρία ΥΜΕΤ ακολουθώντας τις οδηγίες του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ μπήκε στο χώρο της σχολής καταστέλλοντας παρέμβαση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που πραγματοποιούσαν φοιτητές/τριες ούτε η εκκένωση της κατηλλειμένης Πρυτανείας σε αλληλεγγύη στην απεργία πείνας πολιτικών κρατούμενων το 2015. Δεν είναι καν μακριά η εκκένωση του Πολυτεχνείου το 95' και του Χημείου το 85'. Δεν είναι όμως σύμπτωση που η κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει το άσυλο. Οι σχολές ανέκαθεν αποτελούσαν αγκάθι για την κυριαρχία. Γιατί εκεί που θα έπρεπε να κερδίζει συντριπτικά για την παραγωγή της ρητορικής και της ιδεολογίας της, εδώ και δεκαετίες χάνει. Γιατί ανέκαθεν τα πανεπιστήμια και ειδικά αυτά του κέντρου της πόλης, τα Προπύλαια, η Νομική, το Πολυτεχνείο, η ΑΣΟΕΕ, το Χημείο αποτελούσαν εργαστήρια όπου επωάζονταν η κοινωνική εξέγερση και αμφισβήτηση αλλά και σημεία αναφοράς και συσπείρωσης, ορμητήρια και καταφύγια των αγωνιζόμενων. Όμως γνωρίζουμε πως ένας χώρος είτε αυτός είναι σχολή, είτε είναι πλατεία είτε είναι γειτονιά, γίνεται άσυλο από το κράτος και την αστυνομία μόνο αν εμείς που αποτελούμε την πλατιά κοινωνική βάση, που εκεί ζούμε, εργαζόμαστε και φοιτούμε, που κάνουμε την καρδιά του να χτυπά τον καταστήσουμε. Κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να το διαλύσει και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το θεσπίσει γιατί είναι κοινωνικά και ταξικά παραγόμενο αλλά και ένα διαρκές διακύβευμα.

Η καταστολή στο ειδικό φοιτητικό πεδίο, χτίζεται συστηματικά. Το κράτος εκμεταλλεύεται τη μιντιακή προπαγάνδα που ταυτίζει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με εγκληματίες και τις σχολές και τα στέκια με γιάφκες, και αντλεί νομιμοποίηση για την αναδίπλωση της καταστολής και της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημίου. Η κατασταλτική εκστρατεία που στοχεύει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις έχει ήδη μπει σε εφαρμογή και έρχεται σαν προϋπόθεση για την επιβολή των φιλελεύθερων πολιτικών αναδιάρθρωσης. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αστυνομικός στρατός στα Εξάρχεια είναι όλα κομμάτια του ίδιου κατασταλτικού σχεδιασμού που ολοένα σφίγγει τον κλοιό σε περισσότερα κοινωνικά πεδία και με την τρομοκρατία στοχεύει να επιβάλλει την κοινωνική συνθήκη της σιωπής, της υποταγής και του φόβου.

Αν όμως πιστεύουν πως θα μας σταματήσουν οι εξαγγελίες, η εισβολές των ΜΑΤ στις σχολές και η στρατοπέδευσή τους στις γειτονιές, ακόμη και η εκκένωση των καταλήψεων λες και ήταν ποτέ τα κτήρια που νοηματοδοτούσαν τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι τα κτήρια, ματαιοπονούν...

Για εμάς, τους καταπιεσμένους, τους εκμεταλλευόμενους, τους κατατρεγμένους η μόνη προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι αυτή της αντίστασης. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, οι αγώνες που ξεσπούν σε όλα τα μέρη του κόσμου στο σήμερα ενάντια στην καταπίεση μας εμπνέουν. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση των ζωών μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να βάλουμε μπροστά την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΛΟΚ ΑΟΥΤ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

• ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

• ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

NO PASARAN!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License