Την Τρίτη 5/11 δύο συντρόφια αφισοκολλούσανε στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ. Κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, εντοπίστηκε αφίσα της δαπ, την οποία πρωτοβουλιακά κατέβασαν. Υπήρξε προσπάθεια τραμπουκισμού από τα παιδιά του Κούλη, απειλές και προσπάθεια επιβολής στο χώρο. Μετά από λίγη ώρα, τα συντρόφια συγκρούστηκαν και εκτοξεύθηκαν απειλές από τη μεριά της δαπ για μηνήσεις και είσοδο των μπάτσων μέσα στη σχολή (πράγμα που καιρό προσμένουν). Με γρήγορα αντανακλαστικά, μαζεύτηκαν αλληλέγγυα συντρόφια και σαν απάντηση οι δαπίτες ξυλοφορτώθηκαν. Κατά τη διάρκεια του σκηνικού, χουλιγκάνοι από το Αιγάλεω μπλέχτηκαν προσπαθώντας να παρεμποδίσουν τη δράση. Σε αρχικό χρόνο, έγινε μια προσπάθεια απομάκρυνσης και απεμπλοκής τους, κατά την οποία οι ίδιοι επέλεξαν να μείνουν και να επιτεθούν, τόσο κατά μήκος του διαδρόμου όσο και μπροστά από το χώρο του στεκιού. Την υπεράσπιση τόσο του πολιτικού μας χώρου, όσο και της παρουσίας τους ανέλαβαν συντρόφισσες, ως απάντηση στο σεξιστικό οχετό και την συνολική υποτίμηση που δέχτηκαν από τους χουλιγκάνους. Ακολούθησε μία τελευταία συμπλοκή όταν βγήκαν οι σύντροφοι από το στέκι και το περιστατικό έληξε όταν η ατμόσφαιρα έγινε πλέον αποπνικτική λόγω του πυροσβεστήρα που ανοίχτηκε και ενός καπνογόνου. Λίγα λεπτά πιο μετά το χώρο περικύκλωσαν μπάτσοι και ασφαλίτες.

Τα σκουπίδια της δαπ είναι εκφραστές του νεοφιλελεύθερου βόθρου της νδ, με επιδιώξεις όπως την είσοδο των μπάτσων μέσα στα πανεπιστήμια, τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των σχολών, την αναβάθμιση του τρομονόμου 187Α, τις εκκενώσεις των καταλήψεων κ.α. Όλα αυτά δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά ήταν ανέκαθεν οι στοχεύσεις κράτους και κεφαλαίου που δημιουργούν μία κοινωνία λίγων και εκλεκτών και επιτίθονται σε όλα τα καταπιεσμένα και τα εξεγερμένα υποκείμενα. Γι’ αυτό τον λόγο τους αντιλαμβανόμαστε ως εχθρούς μας. Πιο συγκεκριμένα, στο ΤΕΙ Αθήνας δεν είχαν ποτέ πάτημα και δύναμη και ήταν μια ζωή τα παιδιά της φάπας. Ξέρουνε και οι ίδιοι ότι τα προχθεσινά καραγκιοζιλίκια δεν τους παίρνουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουν αναπάντητα. Είναι αδιανόητο να διεκδικούν χώρο και είναι επίσης αυτονόητο ότι κάθε φορά θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

  Παράλληλα δεν μπορούμε να ανεχτούμε όποιο άτομο τους υπερασπίζεται και εμποδίζει τις δράσεις μας. Εκτός αυτού, είμαστε αντίθετα σε τοπικιστικές λογικές που εκφράστηκαν έντονα από τους χουλιγκάνους («Εδώ είναι Αιγάλεω, κουμάντο κάνουμε εμείς.») και σε μαφιόζικες πρακτικές τέτοιου είδους επιβολής εξουσίας, που αποτελούνται από επιθέσεις με αλυσίδες, σπασμένα τζάμια και απειλές για μαχαιρώματα, όπως αυτές που δέχθηκαν τα συντρόφια μας.

  Ο σεξισμός και η κουλτούρα του βιασμού, είναι συστατικά στοιχεία σε τέτοιους κύκλους. Το σύνολο της χυδαίας φρασεολογίας που εκτοξεύθηκε από τους βόθρους που αποκαλούν στόματα, συνδυαστικά με μάτσο σωματικές επιθέσεις σε μία προσπάθεια τραμπουκισμού και φίμωσης των συντροφισσών, συμπληρώνεται με απειλή για βιασμό. Όταν μιλάμε για ομαδοποιήσεις ανθρώπων που έχουν δομήσει τη ζωή τους με λογικές ιεραρχίας, εξουσίας, έμφυλου διαχωρισμού και στερεοτύπων, δεν μας κάνουν εντύπωση οι προσπάθειες τους να υποτιμήσουν τα υποκείμενα που στέκονται απέναντι τους και προασπίζονται τους χώρους τους. Εξ’ άλλου, τι θα ήταν η πατριαρχία χωρίς τη συστηματική επιβολή στα σώματα μας και την υποβάθμιση των εαυτών μας. Εμείς όμως, ήμασταν και είμαστε εδώ. Είμαστε πολλά. Δεν θα ανεχθούμε καμία σεξιστική-εξουσιαστική-καταπιεστική πρακτική πάνω στα εαυτά μας.

 

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΞΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

 

Αναρχικές/οί

 

Υ.Γ: ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License