1 Νοέμβρη 2019: Για άλλη μια φορά οι ναζί απομονωμένοι και κάτω από την προστασία του κράτους και των μπάτσων


post image

1η Νοέμβρη 2019, το ταξικό κίνημα ήταν και πάλι εκεί, στη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου για να θυμίσει στον κόσμο ότι η πόλη είναι αντιφασιστική και καθαρή από φασίστες. Μια περιοχή της Αθήνας που έχει στο πετσί της την προσφυγιά, αφού μεγάλο μέρος των κατοίκων της προέρχονται από πρόσφυγες. Μια περιοχή που τα Τάγματα Εφόδου των νεοναζί προσπάθησαν να χύσουν το δηλητήριό τους ανοίγοντας ακόμα και τοπικά γραφεία (τα οποία γρήγορα έκλεισαν) αφού ο κόσμος του αγώνα αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. 6 χρόνια μετά την εκτέλεση των δύο φρουρών της τοπικής ναζιστικής γιάφκας τους, η όποια προσπάθεια θυματοποίησής τους έχει πέσει στο κενό. Ο κόσμος διαθέτει και κρίση και αντίληψη ώστε να ξεχωρίζει τους θύτες από τα θύματα. Οι φασίστες είναι τραμπούκοι, εγκληματίες και δολοφόνοι.

Αυτό που φέτος πρέπει να σημειωθεί ήταν η έντονη παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ στα στενά που κινήθηκε η πορεία, ενδεικτικό της επαναφοράς στην “κανονικότητα” του δόγματος “τάξη και ασφάλεια” από ένα δεξιό - ακροδεξιό κόμμα εξουσίας όπως είναι η Νέα Δημοκρατία. Στη συγκέντρωση και πορεία κάλεσαν και συμμετείχαν εκτός από την ΟΡΜΑ, η Α/Α Συνέλευση Ν.Ιωνίας/Ν.Ηρακλείου και η τοπική οργάνωση της ΚΕΕΡΦΑ. Διαδήλωσαν πάνω από 100 αγωνιστές/στριες δίνοντας με παλμό το μήνυμα πως ούτε στο Ηράκλειο ούτε και πουθενά, οι φασίστες δεν θα έχουν χώρο και λόγο.

Για το Μαχητικό Αντιφασισμό δεν υπάρχει καμιά υποτίμηση της 1ης Νοέμβρη και της προσπάθειας θυματοποίησης των φασιστών και η ημερομηνία αυτή αποτελεί κομβικό σημείο της αντιφασιστικής αντεπίθεσης (που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια οδηγώντας την Χρυσή Αυγή στο περιθώριο και, εν τέλει, εκτός κοινοβουλίου). Η θλιβερή σύναξη μερικών δεκάδων νοσταλγών δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για να ξηλωθεί το αυθαίρετο χτίσμα της λεωφόρου Ηρακλείου. Έτσι κι αλλιώς, για εμάς δεν υπάρχει εφησυχασμός μέχρι την οριστική διάλυση του φασιστικού φορέα της Χρυσής Αυγής.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License