Καλοδεχούμενοι/ες οι πρόσφυγες.

Ενάντια στον ρατσισμό και κάθε έκφανση του,να υψώσουμε γέφυρες κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης.

Ανακοίνωση της συνέλευσης Σερρών “Γη και Ελευθερία”,σχετικά με το αντιπροσφυγικό ψήφισμα των δημάρχων του νομού Σερρών.

Πριν μία εβδομάδα, κατατέθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Σερρών,Α.Χρυσάφη ένα ψήφισμα, το οποίο υπογράφεται από το σύνολο των δημάρχων του νομού. Το εν λόγω ψήφισμα, διακατέχεται από έναν συγκαλυμμένο ρατσισμό. Όσον αφορά το περιεχόμενο του, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι κατατρεγμένοι/ες πρόσφυγες-μετανάστες/στριες αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, και όχι ως άνθρωποι που αποζητούν καταφύγιο από την δυστοπία της πολεμικής φρίκης και της οικονομικής εξαθλίωσης.Μίας εξαθλίωσης που αποτελεί απότοκο των διακρατικών ανταγωνισμών και του πολέμου.

Φυσικά, κράτος και δήμαρχοι αναφέρονται σε “ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές”. Δεν τους ενδιαφέρει η αξιοπρεπής διαβίωση και η στήριξη αυτών των ανθρώπων, προφανώς. Για τον πολύ απλό λόγο, του ότι τους ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Όπως τα κέρδη των εταιρειών, και η υπεράσπιση του ιδεολογήματος της “ανάπτυξης”, την οποία φυσικά λογαριάζουν πιο πολύ από τις ανθρώπινες ζωές.

Αυτό γίνεται ξεκάθαρο εξ΄άλλου, από την σιγή ιχθύος σχετικά με τον αγωγό TAP. Ένας αγωγός φυσικού αεριού με ισχύ 125 MW, άκρως επικίνδυνος για την τοπική κοινωνία των Σερρών.Ένας αγωγός ο οποίος αποτελεί κίνδυνο για εμάς,και από τον οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως ώφελος ως κοινωνία. Ως συνέλευση γη και ελευθερία σερρών,δηλώνουμε την εναντίωση μας στις αντιπροσφυγικές πολιτικές, έμπρακτα.Η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες ειναι δεδομένη,όπως και ο αγώνας μας ενάντια στην καταστροφη του περιβαλλόντος.Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου.Αντιθέτως, δηλώνουμε πως θα βρεθούμε δίπλα τους,έμπρακτα, υλικά και πολίτικά, εφόσον χρειαστεί.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ,ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΑΞΙΚΑ,ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΑ!

Συνέλευση Σερρών “Γη και Ελευθερία”

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License