ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με την επανάσταση της Ροζάβα ΒΑ Συρία ενάντια στον φασισμό του καθεστώτος Ερντογάν


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 1 Νοέμβρη 2014 χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την ηρωική αντίσταση του Κομπάνι ενάντια στις συμμορίες του ΙΣΙΣ. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, η επανάσταση της Ροζάβα, αντί να γιορτάζει την απελευθέρωσή της, μετά την τακτική υποχώρησή της υπό το βάρος των διεθνών δολοπλοκιών και των επιθέσεων αεροπορίας και βαρύ πυροβολικού, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο απειλής εξαφάνισής της.

Την ίδια στιγμή που οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία αλληλοσυγχαίρονται για την υποτιθέμενη κατάπαυση πυρός στη Συρία και μοιράζονται τα κέρδη της συμφωνίας τους, το φασιστικό τουρκικό καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει τις επιθέσεις και την πολιτική εθνοκάθαρσης, ενάντια στην επανάσταση και τους λαούς της Ροζάβα-ΒΑ Συρίας.

Τέσσερις από τους μεγαλύτερους σφαγείς του πλανήτη, ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Ασάντ, χορεύουν πάνω στο σώμα της επανάστασης και των ανθρώπων της, όχι μόνο των μαχητών, αλλά όλων των κατοίκων της (Κούρδων, Αράβων, Συριανών, Αρμένιων, Τουρκμένων κ.α.). Αν οι δυνάμεις του φασισμού επικρατήσουν, η δύναμή τους θα απλωθεί όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια. Ό,τι κατάφερε να νικήσει η Ροζάβα θα αναστηθεί ακόμη πιο δυνατό όχι πια με το προσωπείο τζιχαντιστικών συμμοριών αλλά με κρατική υπόσταση.

Η επιχείρηση εκτοπισμού και εθνοκάθαρσης των λαών της Ροζάβα όχι μόνο σχεδιάστηκε ως τέτοια, αλλά εκτελείται ήδη με χιλιάδες βίαια εκτοπισμένους από τη γη τους. Στην πράξη οι λαοί της Ροζάβα και ιδιαίτερα το κουρδικό στοιχείο εκδιώκονται βίαια από τους τόπους τους, οι οποίοι θα εποικιστούν από άλλους Σύρους πρόσφυγες, ολοκληρώνοντας έτσι τους νέο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του καθεστώτος Ερντογάν.

Η συμφωνία με το τυραννικό καθεστώς Ασάντ για από κοινού προστασία των συνόρων της Συρίας από την τουρκική επιθετικότητα ενισχύει από τη μια πλευρά το μέτωπο αντίστασης, ενώ από την άλλη υποθηκεύει το μέλλον της επανάστασης, δηλαδή τον δημοκρατικό – συνομοσπονδιακό-απελευθερωτικό χαρακτήρα της. Ο κίνδυνος οι επαναστατημένοι λαοί της Συρίας να χάσουν κάθε κατάκτηση που με βαρύ φόρο αίματος κέρδισαν, επιστρέφοντας στην προ-επανάστασης εποχή, σε ένα καθεστώς πολιτικής και πολιτισμικής τυραννίας, είναι ορατός. Σε όλο τον κόσμο το κατά τόπους εγχώριο αλληλέγγυο κίνημα μαζί με κούρδους αγωνιστές και κεντρικό σύνθημα «Block-Occupy-Disturb», επιχειρούν με δράσεις προπαγάνδας, αποκλεισμούς, καταλήψεις και συγκεντρώσεις να ενισχύσουν την αντίσταση και να βάλουν φραγμό στις πολιτικές λεηλασίας και γενοκτονίας που εφαρμόζει το καθεστώς Ερντογάν σε συνεργασία με ΗΠΑ και Ρωσία.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε το κάλεσμα για παγκόσμια ημέρα δράσης στις 2/11/19 και την πορεία αλληλεγγύης που καλεί το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν στις 5.00μ.μ. στο Μουσείο.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με την επανάσταση της Ροζάβα ΒΑ Συρία ενάντια στον φασισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/11/19 5.00μ.μ. Μουσείο (Πατησίων)

Συ.Κα.Προ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License