[Σάββατο Πλ. Βικτώριας] Πορεία Αλληλεγγύης σε Μετανάστες/-τριες και χώρους αγώνα // Ενάντια σε Κράτος και Καπιταλιστική Ανάπτυξη

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 12μμ, πλατεία Βικτώριας, καλούμε και συμμετέχουμε στην πορεία Πορεία Αλληλεγγύης σε Μετανάστες/-τριες και χώρους αγώνα. Ενάντια σε Κράτος και Καπιταλιστική Ανάπτυξη της Ανοιχτής συνέλευσης καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-τριων, διεθνιστών, αλληλέγγυων.

post image

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 12μμ, πλατεία Βικτώριας, καλούμε και συμμετέχουμε στην πορεία Πορεία Αλληλεγγύης σε Μετανάστες/-τριες και χώρους αγώνα. Ενάντια σε Κράτος και Καπιταλιστική Ανάπτυξη της Ανοιχτής συνέλευσης καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-τριων, διεθνιστών, αλληλέγγυων.

Σε μια κατάσταση συνολικής επίθεσης απέναντι στους μετανάστες-μετανάστριες και στο κοινωνικό, ταξικό και πολιτικό κίνημα βάσης, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους καταπιεσμένους, να χτίσουμε δομές αγώνα και κοινότητες πολυεθνικές για την υπεράσπιση των ζωών μας και των ζωτικών χώρων κοινωνικοποίησης και οργάνωσης μας.

Σε μια κατάσταση συνολικής ανάπλασης της μητρόπολης με εκτοπισμό των χαμηλότερων τάξεων για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης, αναδημιουργούμε τον κοινωνικό ιστό στην βάση της αντίστασης και διεκδικούμε την στέγαση και ελεύθερη χρήση των δημόσιων χώρων.

Επιχειρηματίες, επενδυτές, δήμαρχοι, κράτος και κάθε λογής κερδοσκόπος σχεδιάζουν την εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του συνόλου της επικράτειας, από τα δάση και τα βουνά μέχρι τους μικρότερους δρόμους της μητρόπολης. Για την εκπλήρωση των σκοπών τους, αντιλαμβάνονται ως απαραίτητη της εξαφάνιση κάθε κοινωνικής ταξικής και πολιτικής αντίστασης.

Ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, το οποίο είναι ικανό να απαντήσει στην κρατική βία και επεκτατισμό, μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους και να σαμποτάρει την καταστροφική ανάπτυξη. Ένα κίνημα όπου η επιτυχία του είναι προϋπόθεση για τον συνολικό αγώνα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, για την δημιουργία ενός κόσμου κοινότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, χωρίς πατριαρχία και ρατσισμό.

Κείμενο κάλεσμα της συνέλευσης

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ / 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 12:00

Ο μεταναστευτικός πληθυσμός υποτιμάται και εξουδετερώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής του. Για να ξεφύγουν από το πόλεμο ή/και την φτώχεια βαίνουν στις διαδρομές της προσφυγιάς σε θάλασσα και στεριά, στις τρισάθλιες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τύπου Μόρια, όπου η εξαθλίωση και ο θάνατος πολλές φορές αποτελούν μονόδρομο. Αν επιβιώσουν, ακολουθεί ο πόλεμος από τους μπάτσους στις γειτονιές που ζουν και εργάζονται. Δολοφονίες και ξυλοδαρμοί στα Α.Τ., εξακριβώσεις και οι συλλήψεις που καταλήγουν σε μακροχρόνιες κρατήσεις, εξαφανίσεις και απελάσεις. Στη δουλειά τσακίζονται στην εκμετάλλευση χωρίς κανένα όριο, αφού αποτελούν το πιο αόρατο κομμάτι των εργαζομένων. Η εργασιακή υποτίμηση συνοδεύεται από έναν συνολικό αποκλεισμό από δομές εκπαίδευσης, υγείας και γενικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα η βιομηχανία των μκο, που δραστηριοποιείται τόσο εντός όσο και εκτός των στρατοπέδων συγκέντρωσης έχει καταστεί από τις πιο κερδοφόρες και τις πιο αναπτυσσόμενες για τον ελληνικό καπιταλισμό. Για όλα αυτά τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεσμοφύλαξης μαίνεται μια σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού κράτους για το ποιος ανθρωποφύλακας θα αρπάξει περισσότερα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι μετανάστες/-τριες αντιστέκονται και εξεγείρονται. Στις πόλεις συμβαδίζουν και οργανώνονται με τα κινήματα αλληλεγγύης και βρίσκουν καταφύγιο στις δομές τους. Δομές αλληλεγγύης όπως οι καταλήψεις που φιλοξενούσαν εκατοντάδες μετανάστες/-τριες, καταλήψεις οι οποίες εκκενώθηκαν και οι κάτοικοί τους μεταφέρθηκαν στα κολαστήρια του κράτους. Ευρύτερα, οι χώροι αγώνα και αλληλεγγύης, πέρα από τις αμέτρητες ανάγκες που καλύπτουν, αποτελούν τόποι οργάνωσης των καταπιεσμένων και ουσιαστικό ανάχωμα απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου. Οι χώροι αγώνα είτε ως καταλήψεις και στέκια είτε ως δημόσιοι χώροι, χωριά και ολόκληρες γειτονιές όπως τα Εξάρχεια έδρασαν ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας και την αστυνομοκρατία.

Ξεκινώντας από την κυβέρνηση του Σύριζα και συνεχίζοντας με την ΝΔ ο καπιταλιστικός και κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ανασυγκρότηση προωθώντας άκρως ισοπεδωτικά αναπτυξιακά σχέδια τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις γειτονιές μας. Ως εκ τούτου οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, επιτίθενται ανεξέλεγκτα αντιλαμβανόμενοι πως τόσο ο απόκληρος πληθυσμός των μεταναστών/-τριων όσο και οι χώροι αγώνα και οργάνωσης του καταπιεσμένου πολυεθνικού πληθυσμού, αποτελούν ουσιαστικό πρόβλημα για την υλοποίηση των σχεδίων που προωθούν τα αφεντικά τους.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα ντόπια και ξένα, βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και γι’ αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε συνολικά, υπερασπιζόμενοι/-ες για αρχή τους ανθρώπους και τις δομές που βάλλονται.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License