Την Τρίτη 22/10/2019, στις 11:00 το πρωί η συλλογικότητα Corpus Rebellis μαζί με αλληλέγγυες συντρόφισσες/-ους εισβάλαμε στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπου και πραγματοποιήσαμε σύντομη παρέμβαση πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας σύνθημα ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού, την πατριαρχία, το σύστημα που την παράγει και την αναπαράγει και το δικαστικό σύστημα που την καλύπτει, τη δικαιολογεί και τη φυσικοποιεί. Επιλέξαμε το Δικαστικό Μέγαρο, θεωρώντας πως η αστική δικαιοσύνη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της εξουσίας προκειμένου να νομιμοποιήσει την πατριαρχία, οξύνοντας όλο και περισσότερο τις αντιθέσεις μεταξύ των εκμεταλλευόμενων κομματιών της κοινωνίας, κρατώντας τα υποταγμένα και διαχωρισμένα, όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς και σε προηγούμενα κείμενά μας. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως το κράτος και το δικαστικό του σύστημα θα μας προστατέψουν και θα απονείμουν “δικαιοσύνη”. Δεν περιμένουμε τίποτα τέτοιο, αλλά ούτε και το θέλουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η εξουσία βρίσκεται πάντα απέναντί μας στους πρόσφυγες, τις γυναίκες, τα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας, τις εργάτριες, τα καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας. Όλες μας έχουμε βιώσει και δει τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα χειρίζεται τις περιπτώσεις σεξιστικών επιθέσεων και βιασμών. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που μας έρχεται στο μυαλό σε τοπικό επίπεδο, είναι η σύλληψη του Κ. Στεφάνου για πλήθος επιθέσεων σε γυναίκες πριν από δύο χρόνια, το δικαστήριο του οποίου όχι μόνο καθυστέρησε 23 ολόκληρους μήνες αλλά πήρε και αναβολή για άγνωστη ημερομηνία. Ως απάντηση σε όλα τα παραπάνω εμείς δε δίνουμε τη διεκδίκηση πιο δίκαιης στάσης του συστήματος αλλά ούτε και την ελπίδα πως αυτό θα μας προστατέψει. Αντιθέτως, εμείς οι ίδιες, είμαστε αυτές που συλλογικά, η μία δίπλα στην άλλη μπορούμε να αντισταθούμε στην πατριαρχία που καθημερινά μας καταπιέζει. Δεν θα περιμένουμε από καμία εξουσία να μεριμνήσει για εμάς.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Ακολουθεί βίντεο από την παρέμβαση:

Corpus Rebellis | Συλλογικότητα ενάντια στην πατριαρχία από τα Γιάννενα.

corpusrebellis@gmail.com

από Corpus Rebellis 27/10/2019 7:51 μμ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License