ΟΡΜΑ: Φοιτητικές παρεμβάσεις στις Γ.Σ. των Φ.Σ. σε Πάντειο και ΑΣΟΕΕ

Από τον συντάκτη.

post image

Την Τρίτη 22/10 και την Τετάρτη 23/10 πραγματοποίησαμε παρεμβάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην ΑΣΟΕΕ, όπου και σύντροφοι της ΟΡ.Μ.Α. πραγματοποίησαν πολιτική τοποθέτηση στην αρχή της Γενικής Συνέλευσης του εκάστοτε Φοιτητικού Συλλόγου καταθέτοντας το σκεπτικό μας για την παρούσα πολιτική περίοδο.

Κύριος άξονας των τοποθετήσεων μας ήταν πως οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος έρχονται να δέσουν με εκείνες των εργατικών και του χώρου Υγείας εμποδίζοντας την πολιτική της ΝΔ να λειτουργήσει ως “οδοστρωτήρας”. Υπάρχει η ανάγκη από τις οργανώσεις του ταξικού κινήματος για εύρεση πολιτικής απάντησης απέναντι στη λαίλαπα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δεν θα αρκείται στην ανάκτηση των κεκτημένων, αλλά θα σκιαγραφεί τα εργαλεία και την κατεύθυνση που θα οδηγήσουν στην μαχητική αντεπίθεση απέναντι στον σαπισμένο καπιταλισμό του σήμερα. Οι σύντροφοι πρόταξαν την ανάγκη του ξεπεράσματος των κούφιων οικονομίστικων αιτημάτων, ώστε το νεολαιίστικο και φοιτητικό κίνημα να αναγνωρίσει την σύνδεσή του με το ευρύτερο ταξικό κίνημα και να βάλει μπροστά το δίκαιο για μια κοινωνία με γνώμονα τις ανάγκες και όχι τα κέρδη, χωρίς ρατσισμό και ακροδεξιά, για την ταξική αλληλεγγύη και τον διεθνισμό.

Η πλούσια εμπειρία της ΟΡ.Μ.Α. έρχεται για να επενδυθεί στην επικαιρότητα, να αναζητήσει νέες μεθόδους και διεξόδους ενάντια στην ακροδεξιά και αντικομμουνιστική διάθεση του Μητσοτάκη. Τέλος, καλέσαμε τους φοιτητές να στηρίξουν τα αγωνιστικά πλαίσια και να μαυρίσουν εκείνα των καθεστωτικών παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ. Τόσο ο Φοιτητικός Σύλλογος του Παντείου, όσο εκείνου της ΑΣΟΕΕ, αποφάσισαν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στον αγώνα με καταλήψεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η ΟΡ.Μ.Α. θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη σε κάθε κοινωνικό πεδίο.

(Κυκλοφορεί το 21ο τέυχος Αντιφασιστική Φρουρά)

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License