Θεσσαλονικη 18-10: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους που συνελήφθησαν σε δράσεις υποστήριξης της Κουρδικής αντίστασης


post image

Την Πέμπτη το πρωί συντρόφισσες και σύντροφοι των συλλογικοτήτων Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Ρουβίκωνας, παραβιάζουν τα μέτρα ασφάλειας του Τούρκικου Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και αναρτούν πανό για τη στήριξη των πολιτοφυλακών που αμύνονται της τούρκικης εισβολής στα εδάφη της Συρίας τις τελευταίες μέρες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ακόμα μια δράση καταστέλλεται, όταν μέλη των συλλογικοτήτων Pueblo, Ρουβίκωνας και ΕΠΘ μπλόκαραν τις τούρκικες αερογραμμές στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Μέσα από κινήσεις συμβολισμού οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι στέλνουν την αλληλεγγύη τους στους μαχόμενους αντάρτες και αντάρτισσες και ένα μήνυμα στο τουρκικό κράτος πως ο αγώνας των Κούρδων ανταρτών και ανταρτισσών, είναι αγώνας όλων μας. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη των συντρόφων και των συντροφισσών, υπηρετώντας τα διεθνή κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα, αποδεικνύοντας παράλληλα πως το ελληνικό κράτος μένει πιστό στη διεθνή διπλωματική ατζέντα με πρόσχημα το φάντασμα της διεθνούς τρομοκρατίας. Τα ίδια έπραξε άλλωστε και με την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της συλλογικότητας Μαύρο και Κόκκινο, σε ανάλογη παρέμβαση 2 μέρες πριν.

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε τις τελευταίες μέρες ο δικτάτορας του τούρκικου φασιστικού κράτος Ερντογάν, συνεχίζεται. Είναι η στιγμή που μέσα από δράσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης επίθεσης στα συμφέροντα του τούρκικου καθεστώτος, θα διευρύνουμε το μέτωπο των Κούρδων ανταρτών και ανταρτισσών αλλά και των διεθνιστών μαχητών που μάχονται στο πλάι τους, μετατρέποντας την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης τους, σε αγώνα όλων των καταπιεσμένων απ΄ άκρη σ΄ άκρη όλου του πλανήτη.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους και συντρόφισσες που συνελήφθησαν για την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Νίκη στα όπλα των Κούρδων Ανταρτισσών και Ανταρτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 18 Οκτώβρη, 12:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License