Δύο μέρες αγώνα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Διήμερο Αγώνα Ενάντια Στις Εξορύξεις: 18/10 - Έσπερος - 19:00 - Εκδήλωση με πρωτοβουλίες αγώνα ενάντια στις εξορύξεις, 19/10 - Κατάληψη Παραρτήματος - 11:00 – Πορεία, 19/10 - Έσπερος(πάνω μέρος πλατείας Γεωργίου) - 18:00 -Διαδικασία συγκρότησης συνέλευσης ενάντια στις εξορύξεις

Μια δεκαετία και πλέον από την έναρξη της λεγόμενης οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία έπληξε σε τεράστιο βαθμό τους από τα κάτω αυτής της γωνιάς του πλανήτη, οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν θέση σαν στόχο την πολυπόθητη ανάπτυξη. Αποτέλεσμα αυτού, το φιλικό περιβάλλον επενδύσεων, στο οποίο διάφορες πολυεθνικές σε συνεργασία με την εγχώρια αστική τάξη, θα εκμεταλλευτούν το φυσικό πλούτο της γης και της θάλασσας. Αυτή τη στιγμή, στο 1/3 της ελληνικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των: Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο, Κυπαρισσία, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και αλλού, έχουν δρομολογηθεί έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σημαίνουν:

· Λεηλασία και καταστροφή του περιβάλλοντος, μέσω των αποψιλώσεων, των έργων υποδομής, την έκκληση διοξειδίου του άνθρακα, την διαρροή αργού πετρελαίου, τοξικών χημικών ουσιών, ραδιενεργών στοιχείων κ.α. με τεράστιες επιπτώσεις σε φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς.

· Υποβάθμιση των ζωών μας, καθώς οι θέσεις εργασίας που τάζουν οι εταιρίες είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτές που θα χαθούν λόγω των επιπτώσεων της δραστηριότητάς τους. Οι τοπικές κοινωνίες όχι μόνο δεν θα δουν χρήματα από αυτά τα έργα σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσια υγεία κτλ αλλά θα είναι αναγκασμένες να επιβιώνουν σε ένα τοξικό περιβάλλον.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και επειδή δεν μας ενδιαφέρει οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι καταστρέφοντας τον φυσικό κόσμο και πατώντας πάνω στους από τα κάτω. Καλούμε στις 18 Οκτώβρη 2019 στον Έσπερο (πάνω μέρος πλατείας Γεωργίου) στις 19:00  Εκδήλωση με πρωτοβουλίες αγώνα ενάντια στις εξορύξεις στις 19/10 στην Κατάληψη Παραρτήματος στις 11:00 Πορεία και την ίδια μέρα στον Έσπερο στις 18:00 Διαδικασία συγκρότησης συνέλευσης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Μια συνέλευση χωρίς ιεραρχία που η καθεμία και ο καθένας θα μπορεί να εκφράζει την άποψή του ισότιμα χωρίς διαχωρισμούς βάσει ηλικίας, φύλου, καταγωγής, σεξουαλικής προτίμησης, εμπειρίας από άλλες συνελεύσεις, δράσεις κτλ. Η οποία αδιαμεσολάβητα θα συζητά τις κινήσεις και το λόγο που θα παράγει, χωρίς να αναθέτει σε κάποιους ``ειδικούς΄΄να καθορίσουν την τύχη του αγώνα, αλλά η ίδια αυτοοργανωμένα και σύμφωνα με τις δυνάμεις της στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές. Που τα άτομα που θα την απαρτίζουν, σε έναν κόσμο που μας θέλει μόνες/ους μας να παλεύουμε να επιβιώσουμε, θα στέκονται αλληλέγγυα το ένα δίπλα στο άλλο. Αλληλέγγυα και με τους ανθρώπους περιοχών που σχεδιάζονται εξορύξεις υδρογονανθράκων, γιατί το ζήτημα δεν είναι να φύγει το πρόβλημα και να πάει αλλού, αλλά να σταματήσει να υπάρχει. Με τρόπο λήψης αποφάσεων τη συνδιαμόρφωση, να αποφασίζουμε δηλαδή, συνθέτοντας όλες τις απόψεις, έτσι ώστε η καθεμία και ο καθένας να βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα σ`αυτές και να προσμετράτε η άποψή της/ου.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License