Ζούμε στην εποχή της νέας κανονικότητας, τόσο στρεβλής που μπορεί να εμπεριέχει την εικόνα των ξεσπιτωμένων παιδιών από τις μεταναστευτικές καταλήψεις σαν αποκατάσταση της ομαλότητας και της τάξης. Τόσο αποκρουστικής που ενσωματώνει τους καμένους ανθρώπους στην Μόρια, σαν αποδειξη στην ιδεολογική επιχειρηματολογία του ''δεν χωράνε άλλοι''.

Την Τρίτη 01/10, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, δεχτήκαμε επίθεση από αστυνομικές μονάδες των ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ. Αυτή η επίθεση είχε και σαν αποτέλεσμα την προσαγωγή και εν τέλει τη σύλληψή μας. Αυτό είναι το τίμημα για μια ελάχιστη απάντηση στην κατασταλτική επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στα Εξάρχεια και στην πλατεία Βάθης, στις γειτονιές και τα σπίτια μας.

Αντικείμενο της παρέμβασης που έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ''Αθήνα, μ'ακους'', ήταν να διαβαστεί ένα κείμενο αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και σε όσους έχουν πληγεί από τις τελευταίες κατασταλτικές επιχειρήσεις. Σκοπός της παρέμβασης ήταν το σπάσιμο του μονοπωλίου της ενημέρωσης που έχει επιβληθεί από αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα και την πολιτική θέληση να εξαγοράσουν σχεδόν το σύνολο της εγχώριας δημοσιογραφίας. Από την κεντρική εξουσία που θέλει ακόμα και το ΑΠΕ, την πρωταρχική πηγή δηλαδή των ειδήσεων, να ελέγχεται κατ' ευθείαν από το πρωθυπουργικό γραφείο προκειμένου να λογοκρίνονται, να διαστρεβλώνονται και να εξαφανίζονται όσες ειδήσεις ή πληροφορίες μπορούν να διαταράξουν την κοινωνική ισορροπία.

Για του λόγου το αληθές, σχετικά με την σχέση της εξουσίας με την αλήθεια, η σύλληψη μας πραγματοποιήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε άνθρωπος του Μπακογιάννη και στην οποία καταθέτει ότι απειλήσαμε ότι θα βάλουμε φωτιά στον σταθμό εξαναγκάζοντας έτσι το προσωπικό του σταθμού να ικανοποιήσει το αίτημά μας. Βέβαια ο διευθυντής του σταθμού δέχτηκε να γίνει η παρέμβαση στον αέρα με μόνη του απαίτηση απλά να ακούσει πρώτα το ηχητικό (η οποία δεν εισακούστηκε) και δεν χρειάστηκε καμία απολύτως πίεση για να συμφωνήσει ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής δήλωσε δημόσια ότι δεν ασκήθηκε καμία απολύτως βία.

Με τη σύλληψή μας θεμελιώνεται λίγο ακόμα το ιδεολογικό οικοδόμημα που τοποθετεί μια νεφελώδη νομιμότητα, σαν ιερή αγελάδα στο βάθρο της. Μια έννοια τόσο άνευ ουσίας που θεωρεί ηθικό και δίκαιο ένας μαφίοζος-επιχειρηματίας να αγοράζει πέντε κανάλια και δέκα εφημερίδες και να τις βάζει να λένε τα ίδια πράγματα αλλά παράνομη μια τέτοια δεκάλεπτη παρέμβαση, που θεωρεί ηθικό και δίκαιο να αφήνεις ένα σπίτι να σαπίζει άδειο, αλλά παράνομο να μείνει μέσα σε αυτό ο άστεγος που κοιμάται ακριβώς απ'έξω.

Εμείς οι συλληφθείσες/έντες του 9.84, σαν μέλη της συνέλευσης καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-τριών, διεθνιστών/-τριών και αλληλέγγυων, έχουμε πάρει θέση στην κοινωνική σύγκρουση που λαμβάνει χώρα. Κόντρα στη ναρκισσιστική αντίληψη των νεο-ακροδεξιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξουσία, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν ακόμα γειτονιές που δεν είναι όλα τα σπίτια airbnb, υπάρχουν ακόμα πλατείες που δεν είναι γεμάτες τραπεζοκαθίσματα, υπάρχουν ακόμα κατειλημμένοι χώροι, και φυσικά θα υπάρχουν όσο εκφράζουν κοινωνικές ανάγκες. Αυτη είναι η ουσία του πράγματος: για αυτό ήρθαν οι μπάτσοι στα Εξάρχεια, στον 98.4, στην Βάθης, για να επιβάλλουν την πλήρη εμπορευματοποίηση της καθημερινότητας – την ομαλή κυκλοφορία του χρήματος, αυτό σημαίνει η αποκατάσταση της τάξης στα Εξάρχεια και αυτό ακριβώς αντιμαχόμαστε.


Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 17/10 στις 09:00 στην Ευελπίδων Kτίριο 2, στην δίκη των 6 συλληφθέντων/εισσών από την παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 στο Γκάζι που κατηγορούνται με 2 πλημμελήματα διατάραξη οικιακής ειρήνης απο κοινού και απειλή απο κοινού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License