Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό της βορειανατολικής Συρίας που δέχεται στρατιωτική εισβολή από το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας

Το επαναστατικό εγχείρημα της Ροζάβα -Βόρειας Συρίας μπορεί να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα προώθησης του αγώνα σε διεθνή εμβέλεια ενάντια σε ότι καταπιέζει και εκμεταλλεύεται τους λαούς. Η Κοινωνική Επανάσταση είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019, η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στα απελευθερωμένα εδάφη της Βορειοανατολικής Συρίας με σκοπό να εγκαταστήσει την κυριαρχία του στην περιοχή. Οι συνέπειες αυτής της εισβολής και υποστηρίζοντας το ISIS θα επαναφέρει το σκότος στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Η Συρία κατέστη το έδαφος της σύγκρουσης ανάμεσα στα κυρίαρχα μπλοκ εξουσίας καθώς και τους συμμάχους τους, οι οποίοι διεκδικούν κι αυτοί με τη σειρά τους, την διεύρυνση των σφαιρών επιρροής τους. Στη Συρία επί σειρά ετών διεξάγεται ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος συνθέτοντας ένα περίπλοκο κράμα συμμαχιών, με διαφορετικές επιδιώξεις για τον κάθε εμπλεκόμενο, κι έναν διαρκή αγώνα που θα καθορίσει τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι κουρδικές επαναστατικές οργανώσεις ήταν αυτές που αντιστάθηκαν σθεναρά και νίκησαν τον ISIS. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η Συρία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Εκεί ακριβώς το κουρδικό επαναστατικό κίνημα πήρε τα όπλα,απορρίπτοντας τις κρατικίστικες λογικές και εφάρμοσε τον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό που επεκτάθηκε και σε περιοχές στις οποίες δεν κατοικούνε Κούρδοι. Αυτό το επαναστατικό εγχείρημα,στη βόρεια και ανατολική Συρία, απορρίπτει τη σύσταση του έθνους-κράτους και το ίδιο το κράτος ως ρυθμιστή των κοινωνικών υποθέσεων. Αντίθετα εφαρμόζει τον φεντεραλισμό για την ειρηνική συμβίωση όλων των εθνοτήτων της περιοχής και έχει μεταφέρει την εξουσία στη βάση, δίνοντας έτσι τη διαχείριση των κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων στις κομμούνες και τις λαϊκές συνελεύσεις. Πέρα από αυτό, είναι πρότυπο για την έμπρακτη γυναικεία απελευθέρωση ,την δομική κατάργηση της πατριαρχίας και για την οικολογική διαχείριση της παραγωγής.

Το επαναστατικό εγχείρημα της Ροζάβα-Βόρειας Συρίας μπορεί να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα προώθησης του αγώνα σε διεθνή εμβέλεια ενάντια σε ότι καταπιέζει και εκμεταλλεύεται τους λαούς. Η Κοινωνική Επανάσταση είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών,την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019: 17:30 Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την Τούρκικη πρεσβεία

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ SDF YPG YPJ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών

agitproplibcom@riseup.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License