Αντιφασιστικές δράσεις στο Εφετείο στη δίκη της ΧΑ για τις απολογίες της ηγεσίας


post image

Η δίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής, έχοντας φτάσει στις τελικές απολογίες των βουλευτών της εγκληματικής οργάνωσης, που ήδη πνέει τα λοίσθια, μας προσφέρει απείρου κάλλους στιγμές όπου οι πάλαι ποτέ «φοβεροί και τρομεροί» παίζουν το θέατρο του «θύματος» και του «άσχετου» μεταξύ των πολλών «δεν ξέρω, δεν είδα» και αλληλομαχαιρωμάτων.

Την Τετάρτη 9/10 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στο Εφετείο Αθηνών λόγω της 388ης συνεδρίασης της δίκης. Το κλίμα εντός κι εκτός δικαστηρίου ήταν πολύ θετικό και αισιόδοξο με μεγάλη συμμετοχή από κόσμο να παρακολουθεί την συνεδρίαση αλλά και να συνομιλεί μαζί μας για την πολιτική ήττα της ΧΑ και για την πορεία της δίκης.

Αυτή τη μέρα είχαμε δύο ενδιαφέροντα θεάματα με τους Α.Γρέγο και Ε.Ζαρούλια, σύζυγο του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου. Στις απολογίες τους ήταν ξεκάθαρη η σύγχυση και η αδυναμία υπεράσπισης, αποδεικνύοντας κι αυτοί με τη σειρά τους, επειτά από άλλα μέλη και στελέχη, την κατάσταση διάλυσης και την διάθεση αλληλοκατηγοριών μεταξύ τους.

Από την μεριά του Γρέγου, αξίζει να σημειωθεί πως σε ερώτηση για τα τάγματα εφόδου, ο ίδιος πέραν από την υποτιθέμενη άγνοια του κατέδειξε ως ακροαριστερά τάγματα, εκτός άλλων, τους αγωνιστές της ΟΡΜΑ. Πώς αλλιώς, βέβαια, όταν η ίδια η ΧΑ έχει υποστεί τεράστια ζημιά τα τελευταία 5 χρόνια από τον Μαχητικό Αντιφασισμό, ενώ σε ομιλίες και ανακοινώσεις του φυρερίσκου στο site, είτε αναφέρεται, είτε φιλοξενούνται φωτογραφίες από το μαύρο πανό με το σύνθημα «Κρεμάλα στους φασίστες».

Ακόμα πιο σπουδαία ήταν η θλιβερή αγωνιώδης προσπάθεια της Ζαρούλια να το «παίξει» νοικοκυρά και μάνα, παρότι σύζυγος του αρχηγού και κεντρικό στέλεχος της ΧΑ. Κραυγαλέα αντίφαση η απολίτικη στάση της την στιγμή που σε προηγούμενο διάστημα στη διαδικτυακή εκπομπή της ΧΑ «Επισκοπήσεις» είχε αποκλειστικό αφιέρωμα στην ΟΡΜΑ, χωρισμένο σε δύο εκπομπες, και έγινε «βαθυστόχαστη» πολιτική ανάλυση και κριτική επί μία ώρα στις θέσεις μας «9 σήμεια για το φασισμό και το αντιφασιστικό κίνημα».

Η ΟΡΜΑ στα 5 χρόνια από την ίδρυση της έχει επιχειρηματολογήσει πώς ο Μαχητικός Αντιφασισμός στο κίνημα κατόρθωσε να τσακίσει τα τάγματα εφόδου και την ΧΑ. Παραμένουμε συνεπείς στον αγώνα για την οριστική διάλυση των φασιστών και παρόντες ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικού ξεπλύματος της ΧΑ από αυτούς που την εξέθρεψαν, ΝΔ και αστική τάξη.

Ενημέρωση: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Εφετείο λόγω μεταφοράς της απολογίας του Κασιδιάρη σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License