Πανελλαδική Διαδήλωση για την υπεράσπιση των Αγράφων

Εμείς, ως αναρχικοί στεκόμαστε ενάντια στην κρατική - καπιταλιστική επέμβαση στο φυσικό κόσμο, που αποσκοπεί στην κερδοσκοπική εκμετάλλευσή του, λεηλατώντας και καταστρέφοντάς τον.Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των ντόπιων κοινοτήτων,αντιλαμβανόμενοι ότι ο αγώνας ενάντια στην λεηλασία της φύσης είναι ένας αγώνας ενάντια στο κράτος,το κεφάλαιο και ολους όσoi προσπαθούν να υποτιμήσουν τις ζωές μας. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ Στηρίζουμε την πανελλαδική διαδήλωση ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων Σάββατο 12 Οκτώβρη 11πμ στην Καρδίτσα

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο η καταστροφή και η λεληλασία του φυσικού περιβάλλοντος με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες/κοινότητες κάθε φορά αλλά και για όλον τον πλανήτη συνολικά, αποτελεί ένα από τα αποτελέσματα της άγριας επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στη φύση αλλά και στο σύνολο του πληθυσμού. Πλέον, βρισκόμαστε στα όρια της διακινδύνευσης της ίδιας μας της επιβίωσης, μιας και μιλάμε για κλιματικές αλλαγές δίχως περιθώρια διόρθωσης και μία παγκόσμια περιβαλλοντική και οικολογική κρίση. Από τις πρόσφατες φωτιές στον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία μέχρι το ψήφισμα της ελληνικής βουλής που απαλλάσσει τις εταιρείες εξορύξεων από την υποχρέωση να εκπονήσουν περιβαλλοντικές μελέτες, είναι προφανές ότι οι κυρίαρχοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τον ίδιο το φυσικό κόσμο αλλά και τις ανθρώπινες κοινωνίες στο βωμό του κέρδους. Οι αποψιλώσεις των δασών, η μόλυνση των θαλασσών, το λιώσιμο των πολικών πάγων, οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η συρρίκνωση της βιοποικιλότητας και η εξαφάνιση πλήθους ζωικών ειδών, είναι μερικά μόνο μέρη της συνολικής οριακής περιβαλλοντικής κρίσης που δημιουργεί η κρατική- καπιταλιστική επιθετικότητα.

Όσον αφορά τον ελλαδικό χώρο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια διαδικασία αναδιάρθρωσης η οποία ουσιαστικά στοχεύει στην εκποίηση του φυσικού πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο και αποτελεί κομμάτι του αφηγήματος περί "ξεπεράσματος της κρίσης" και περί "οικονιομικής ανάπτυξης" και προβάλλεται ως υπόθεση εθνικού συμφέροντος ώστε να κάμψει εκ των προτέρων τις αντιστάσεις των τοπικών και όχι μόνο κοινωνιών.

Από την κατασκευή Υ/Η φράγματος και την εκτροπή των νερών του ποταμού Αχελώου στη Μεσοχώρα, τα ανοιχτά μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα βουνά της Ηπείρου, την καύση σκουπιδιών στο Βόλο και τη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη μέχρι την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερου στο Πήλιο, τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις γης (πολλές φορές μάλιστα περιοχές χαρακτηρισμένες ως φυσικοί οικότοποι) και γίνονται έπειτα έρμαια στα σχέδια του κεφαλάιου και την εγκατάσταση αιολικών ζωνών σε πολλά ορεινά συμπλέγματα, όπως είναι τα Άγραφα.

Η επαπειλούμενη καταστροφή των Αγράφων, αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στο φυσικό περιβάλον.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ουσιαστικά αυτοματοποιεί και απλουστεύει τις διαδικασίες παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον, ανοίγωντας το δρόμο για την καταστροφή του φυσικού πλούτου από κάθε είδους επενδυτές

Η επίθεση αυτή, όπως και όλες οι υπόλοιπες που είχαν επιχειρηθεί στο παρελθόν, έχει ήδη βρει αντίσταση από τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας που δεν θέλουν να δουν τον τόπο τους να κατστρέφεται για χάρη μιας "αναπτυξης" που χτίζεται όχι μόνο σε βάρος της φύσης, αλλά και των εργαζομένων, των κοινωνιών και όλου του πλανήτη συνολικά.

Εμείς, ως αναρχικοί στεκόμαστε ενάντια στην κρατική - καπιταλιστική επέμβαση στο φυσικό κόσμο, που αποσκοπεί στην κερδοσκοπική εκμετάλλευσή του, λεηλατώντας και καταστρέφοντάς τον.Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των ντόπιων κοινοτήτων,αντιλαμβανόμενοι ότι ο αγώνας ενάντια στην λεηλασία της φύσης είναι ένας αγώνας ενάντια στο κράτος,το κεφάλαιο και ολους όσoi προσπαθούν να υποτιμήσουν τις ζωές μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Στηρίζουμε την πανελλαδική διαδήλωση ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων

Σάββατο 12 Οκτώβρη 11πμ στην Καρδίτσα

Συλλογικότητα για τον Kοινωνικό Aναρχισμό ''Μάυρο και Κόκκινο''

Συλλογικότητα για τον Eλευθεριακό Kομμουνισμό-Libertatia

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License