Ενημέρωση για την αντιφασιστική πορεία στο Ίλιον.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου καλέσαμε εσπευσμένα τον κόσμο του αγώνα σε αντιφασιστική πορεία στο Ίλιον, στη περιοχή που ο σύντροφός μας, Γ.Β., δέχτηκε επίθεση στις 29/9 από ένα οργανωμένο τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους 200 περίπου συντρόφους/ισσες που παραβρέθηκαν, τις συλλογικότητες και τις ατομικότητες που πλαισίωσαν τόσο την πορεία όσο και τις γραμμές της περιφρούρισης και που έδειξαν άμεσα αντιφασιστικά αντανακλαστικά στο κάλεσμά μας ώστε να μη μείνει καμία φασιστική πρόκληση αναπάντητη.

Η πορεία ξεκίνησε από το προκαθορισμένο σημείο, τη συμβολή των οδών Θηβών και Παπανδρέου στις 6.30 και πορεύτηκε προς τη καφετέρια Suelto, το μέρος όπου ο σύντροφός έπινε καφέ στις 29/9 λίγο πριν δεχτεί την οργανωμένη επίθεση στο επόμενο στενό της καφετέριας. Το σημείο περικυκλώθηκε, γράφτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν φυλλάδια σε όλους τους πελάτες, δυστυχώς έλειπε ο φασίστας ντελιβεράς της καφετέριας του οποίου ο ρόλος και η εμπλοκή στην επίθεση των χρυσαυγιτών είναι αν μη τι άλλο περίεργος.

Στη συνέχεια η πορεία με παλμό επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης με απώτερο σκοπό να φτάσει έως το Δημαρχείο του Ιλίου και μετά να επιστρέψει στην πλατεία απ’όπου ξεκινήσαμε και να λήξει. Όταν βγήκαμε στη Λεοφώρο Θηβών πήραμε μία γεύση από τα νέα ήθη και έθιμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, 5 δικάβαλα της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να εισχωρήσουν με τα μηχανάκια τους το πίσω μέρος της πορείας. Η αντίδραση της περιφρούρησης ήταν αστραπιαία και 40 άτομα με κράνη και παλούκια έκαναν κλοιό γύρω από τους μπάτσους, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, πεζοί με πτυσσόμενα και κρότου λάμψης στα χέρια -με πεσμένες τις 2 από τις 5 μηχανές- καθώς πίσω τους υπήρχε πλήθος αυτοκινήτων και γύρω τους η περιφρούρηση. Ο αφιονισμένος αρχηγός της ομάδας των μπάτσων ούρλιαζε «σφάξατε ένα δικό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα σας ξεκοιλιάσουμε όλους», ενώ δίπλα του ένας άλλος παλληκαράς κρατούσε το περίστροφό του.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της έντασης η σύγκρουση φαινόταν αναπόφευκτη, όμως η αυτοσυγκράτηση που έδειξε η περιφρούρηση ήταν καίρια. Βήμα βήμα με πρόσωπο στους μπάτσους οπισθοχωρήσαμε με ολόκληρη τη πορεία να φωνάζει «1,2,3, Χρήστος Τσουτσουβής». Κατόπιν, με τα νέα δεδομένα, μπήκε μπροστά το ενναλακτικό πλάνο και επιστρέψαμε αμέσως στη πλατεία της εκκίνησης δίχως να συνεχίσουμε για το Δημαρχείο. Θέλουμε να σταθούμε λίγο σε αυτό το σημείο. Ναι, ήταν η τέλεια στιγμή για να ισοπεδωθούν οι 10 μπάτσοι, όμως μετά; Είχε αρχίσει να βραδιάζει, το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων δεν γνώριζε τους δρόμους και καινούριες ενισχύσεις των μπάτσων κατέφθαναν. Κάθε κριτική την ακούμε καλοπροαίρετα, όμως για εμάς το πρωταρχικό μέλημα ήταν η ασφάλεια του κόσμου που καλέσαμε και με αυτό το γνώμονα πράξαμε.

Κλείνοντας τη πρώτη παρέμβαση στο Ίλιον, θα θέλαμε ξανά να ευχαριστήσουμε όσες/όσους συντρόφους μας τίμησαν με τη παρουσία τους. Ούτε στο Ίλιον, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

ΥΓ1 – Δεν έχουμε λόγια για τον σύντροφό μας Β.Γ. ο οποίος αν και τραυματισμένος ήρθε και παρά τις διαφωνίες της συνέλευσης, εντάχθηκε στη περιφρούρηση βάζοντας το πληγωμένο του κορμί ασπίδα απέναντι στο ναζισμό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License