Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Γ. Δημητράκη

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Γ. Δημητράκη, στις φυλακές Δομοκού την Κυριακή 6/10 στις 15:30. ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Γ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, Κ.ΣΑΚΚΑ, Δ.ΣΥΡΙΑΝΟΥ.Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Γ. ΔημητράκηΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

«Στ' όνομα των ανθρώπων που σαπίζουν στη φυλακή, στ' όνομα των εξορισμένων γυναικών, στ' όνομα όλων των συντρόφων μας που μαρτύρησαν και σφαγιάσθηκαν για να μη δεχτούν τον ίσκιο. Πρέπει να στραγγίξουμε την ορμή και να σηκώσουμε το ξίφος για να φυλάξουμε την ιερή εικόνα των αθώων, που κυνηγήθηκαν παντού και που θα θριαμβεύσουν.» - Πωλ Ελυάρ

Στις 12/6, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γ. Δημητράκης, Κ.Σακκάς και Δ. Συριανού για απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ. Σχεδόν αμέσως γνωστοποιούνται τα στοιχεία των δύο πρώτων και τα Μ.Μ.Ε. σε πλήρη συνάρτηση με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ξεκινούν την προπαγάνδα σε μια προσπάθεια σύνδεσης της υπόθεσης με την «τρομοκρατία» με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης απέναντι στους συλληφθέντες και την στοιχειοθέτηση αναβαθμισμένων κατηγοριών.

Η ταλαιπωρία των δύο αναρχικών «ληστών» της χρηματαποστολής προς το ΑΧΕΠΑ δεν τελειώνει με τη σύλληψη και την προφυλάκιση τους, αφού ο ρεβανσισμός του κράτους πάνω σε αγωνιστές δεν έχει όρια, αλλά αντίθετα αυξάνει.Οι αναρχικοί Κ.Σακκάς και Γ.Δημητράκης αρχικά κρατούνται στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών και στις φυλακές της Κομοτηνής αντίστοιχα, ενώ ο Γ. Δημητράκης βρίσκονταν στο πειθαρχείο για αρκετούς μήνες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης με μόνη «εξήγηση» πως η φυλακή δεν έχει χώρο για άλλους κρατούμενους στους θαλάμους. Αργότερα, η μεταγωγή του πρώτου στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ του δεύτερου μετά από την στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται μέχρι σήμερα μακριά από τα συγγενικά του πρόσωπα, δείχνει για άλλη μια φορά ότι το κράτος δεν διστάζει να αυτοαναιρεί το ίδιο του το θεσμικό πλαίσιο κατά το συμφέρον, προκειμένου να εκδικηθεί τους κοινωνικούς αγωνιστές. Οι φυλακές Δομοκού όπου κρατείται ο σύντροφος Γ. Δημητράκης είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας του και τον κοινωνικό του περίγυρο. Αυτό λειτουργεί από τη μία ως πρακτική απομόνωσης του από τους ανθρώπους του και από την άλλη εμποδίζει την άμεση επαφή και επικοινωνία τους με τους συνηγόρους του. Παράλληλα, δίνει ένα σαφές παράδειγμα της ειμαρμένης των επαναστατών που πέφτουν στα χέρια της κυριαρχίας. Τα επιτελεία της αντιτρομοκρατικής, το υπουργείο δικαιοσύνης, εν τέλει όλοι οι κρατικοί φορείς εμπαίζουν τους αναρχικούς αγωνιστές, νομίζοντας πως η πίστη τους θα λυγίσει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η «αντιτρομοκρατική» παρακολουθούσε μήνες πριν την κίνηση των δήθεν ελεύθερων τότε Κ.Σακκά και Γ.Δημητράκη έχοντας άριστη γνώση για την ώρα και τον τόπο της ληστείας. Το γεγονός ότι δεν την απέτρεψε φανερώνει πως χρειαζόταν ένα άλλοθι για να στείλει στα κελιά της κρατικής «δικαιοσύνης» τους αναρχικούς αγωνιστές για τα πολιτικά τους φρονήματα και την εμπλοκή τους στο επαναστατικό κίνημα, άρα συνειδητά άφησε να εκτυλιχθεί η αναγκαία πράξη με όσους κινδύνους αυτή φέρει για τις ανθρώπινες ζωές που εμπλέκονται ή βρίσκονται τυχαία στο σκηνικό, οι οποίες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην κρατική ρεβανσιστική λύσσα. Το μόνο που διασφάλισε την μη εκτροπή της κατάστασης ήταν το γεγονός ότι οι ίδιοι οι σύντροφοι, λόγω του ηθικού και αξιακού τους κώδικα ως αναρχικοί, έθεσαν ως προτεραιότητα το να μην κινδυνέψει κανένας περαστικός και όχι τη διαφυγή τους.

Είναι σαφές πλέον ότι η νέα αυτοαποκαλούμενη φιλελεύθερη κυβέρνηση εφαρμόζει αδίστακτα ακροδεξιά βασανιστήρια και επιχειρεί να γίνει η εγγυήτρια δύναμη του νόμου και της τάξης, δηλαδή του νόμου του ισχυρού κεφαλαιοκράτη και της άρχουσας τάξης που δρα ως οδοστρωτήρας των κοινωνικών αντιστάσεων. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι κεφαλαιοκράτες δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς ή έστω ηθικές έγνοιες, αφού για να εγκαθιδρύσουν κάποια «τάξη» δε διστάζουν να ξεσπιτώνουν εκατοντάδες προσφυόπουλα, να τα μεταφέρουν ύστερα σε απάνθρωπα φλεγόμενα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ύστερα να περηφανεύονται γι'αυτό το κατόρθωμα στα δελτία ειδήσεων: όλα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επενδυτών που θα ρίξουν χρήμα στην (εξ)αγορά των Εξαρχείων. Τι άλλο γυρεύει εξάλλου το κράτος όταν εδώ και καιρό έχει αμολήσει τα μαντρόσκυλα να ρημάξουν τις κατειλημμένες δομές αλληλεγγύης στα Εξάρχεια; ,

Όλες οι κινήσεις της αντιτρομοκρατικής και του κράτους βρίσκονται σε άριστη αρμονία με το ευρύτερο κατασταλτικό σχέδιο της κυριαρχίας απέναντι στο αναρχικό κίνημα, που επιχειρεί να τους αντιμετωπίσει εγκαθιδρύοντας ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης για τους έγκλειστους αγωνιστές, εφαρμόζοντας ειδικές ποινικές διατάξεις και στοχεύοντας στην φυσική, ηθική και συναισθηματική εξόντωση όσων πέφτουν στα χέρια του, τον εκφοβισμό και παραδειγματισμό των υπολοίπων και φυσικά την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση του συνόλου του αναρχικού αγώνα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους μας απέναντι στην εκδικητικότητα και τις κρατικές μεθοδεύσεις. Δυναμώνουμε με πίστη στην οργάνωση το κοινωνικό - ταξικό κίνημα που θα δώσει την οριστική απάντηση με το γκρέμισμα κάθε λογής φυλακής. Τον δρόμο της κοινωνικής επανάστασης να τον βαδίσουμε οι καταπιεσμένοι από κοινού μέχρι η κρατική πολιτική θανάτου να διαλυθεί και στον θρόνο της κυριαρχίας να χτίσουμε έναν κόσμο χειραφετημένο, αλληλέγγυο, ελεύθερο.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Γ. Δημητράκη, στις φυλακές Δομοκού την Κυριακή 6/10 στις 15:30.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Γ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, Κ.ΣΑΚΚΑ, Δ.ΣΥΡΙΑΝΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο, μέλος ΑΠΟ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License