Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάϊκλ Πομπέο «μας κάνει την τιμή» να μας επισκεφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Μαζί με την αιματοβαμμένη κουστωδία του μας φέρνει «δώρα» όπως νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα περισσότερες διευκολύνσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Σούδα, για να μπορούν να μετακινούν οι Αμερικάνοι καλύτερα τις δυνάμεις από την ανατολική Ευρώπη ως την Μέση Ανατολή, ακόμα μεγαλύτερη εφαρμογή της συμμαχίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, νέες αγορές πολεμικών εξοπλισμών.

Ο Μητσοτάκης επιδιώκει την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την λένε Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), που θα εξασφαλίζει την αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον οικονομικό διπλωματικό και στρατιωτικό ρόλο της Ελλάδας, και τώρα με τις ΑΟΖ τα κοιτάσματα αερίου και τους νέους αγωγούς μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης και τον ενεργειακό ρόλο.

Σε μία εποχή που η κατάσταση στην Μέση Ανατολή με την επιθετικότητα του Ισραήλ και την διαμάχη Σαουδικής Αραβίας - Ιράν, μία τέτοια συμφωνία κλιμακώνει την ένταση, ο υπουργός του Τραμπ φέρνει ακόμα πιο κοντά την απειλή του πολέμου και η ελληνική αστική τάξη είναι πρόθυμη να στηρίξει τα πολεμοκάπηλα σχέδια που ενισχύουν την δική της θέση στην περιοχή και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην Τουρκία.

Όχι στην συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ. Έξω οι στρατιωτικές βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ.

Κοινός αγώνας Ελλήνων, Τούρκων, Μακεδόνων και Κυπρίων εργατών ενάντια στον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ο εχθρός είναι στην ίδια μας την χώρα.

Συγκέντρωση και διαδήλωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Αθήνα, 4/10/19

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License