ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Β. ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ (Κάλεσμα στήριξης της αντιφασιστικής πορείας)


post image

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Β. ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Στις 29/9 δέχθηκε επίθεση-ενέδρα από 6 φασίστες στο Ίλιον ο Γ.Β. , μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα. Από μεριάς μας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο για την επίθεση, που δέχτηκε γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο κόσμος του αγώνα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες.

Η επίθεση αυτή αποτελεί ένα δείγμα της προσπάθειας, που κάνει η Χρυσή Αυγή να ξανασυσταθεί σε επίπεδο δρόμου, αφού πλέον οι συσχετισμοί στο εσωτερικό της οργάνωσης, αλλά και η εκλογική της βάση έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, η παρακρατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται εκτός κοινοβουλίου και τα γραφεία της κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με τελευταίο αυτό στη Λεωφόρο Μεσογείων στην Αθήνα, που αποτελούσε το κεντρικό γραφείο της οργάνωσης . Η οργανωμένη αντιφασιστική παρουσία και οι πολύμορφες δράσεις ενάντια στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και η εκλογική ήττα στις πρόσφατες εκλογές μαζί με τη διάλυση στο εσωτερικό της (ανεξαρτητοποίηση Λαγού και διακοπή των βουλευτικών αποζημιώσεων) έφεραν τη διάλυση και συντέλεσαν στην πλήρη αποδιοργάνωση και πολιτική συντριβή της. Παρ΄ όλα αυτά, κανένας εφησυχασμός δεν θα πρέπει να υπάρχει στο αντιφασιστικό κίνημα, αφού οι φασίστες αποτελούν αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι κράτους και κεφαλαίου και σε περιόδους έντονης κρίσης έρχονται στο προσκήνιο, είτε θεσμικά, μέσα στη Βουλή, είτε παρακρατικά δρώντας σα συμμορίες.

Οι γειτονιές μας και οι πόλεις μας δεν ανήκουν στους εθνικιστές και στους εχθρούς της ελευθερίας, αλλά στον κόσμο του αγώνα και όσους/όσες δεν θέλουν να θρηνήσουν κι άλλους νεκρούς από το τέρας του φασισμού. Σε κάθε δημόσιο χώρο κανείς και καμία δεν θα φοβάται να εκφράσει τα αντιφασιστικά του/της φρονήματα, σε αντίθεση με τους φασίστες, που κρύβονται γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως στις γειτονιές μας δεν είναι ανεκτοί. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε η Χρυσή Αυγή τόσα χρόνια να ανοίξει γραφεία στις γειτονιές του Περιστερίου, του Ιλίου και της Πετρούπολης δείχνει τις αντιφασιστικές παρακαταθήκες των περιοχών μας και πως είναι ανεπιθύμητοι. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δημόσια εμφάνιση εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων από όπου κι αν προέρχονται και οποιαδήποτε απόπειρα του συγκεκριμένου εσμού να σηκώσει κεφάλι θα αντιμετωπίζεται ανάλογα. Γιατί, πρώτα απ΄ όλα, η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι η μάχη της ζωής απέναντι στο θάνατο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ.Β.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 17.30, ΙΛΙΟΝ (Διασταύρωση Λεωφ. Θηβών και Λεωφ. Παπανδρέου)

 

Ομάδα Αδράστεια

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License