Η απεργία της 2ας Οκτώβρη και η συμμετοχή της ΟΡΜΑ σε Πειραιά και Αθήνα


post image

Μία ακόμα πετυχημένη 24ωρη απεργία και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/10 στο κέντρο της Αθήνας. Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα δηλώνουν το παρόν στις μάχες απέναντι στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ, παρ' όλες τις παλινωδίες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Η ΟΡΜΑ συμμετείχε με μπλοκ στην διαδήλωση, ενώ νωρίτερα το πρωί σε συνεννόηση με την ΠΕΝΕΝ στηρίξαμε την απεργιακή φρουρά στο λιμάνι του Πειραιά ακυρώνοντας τον απόπλου των πλοίων.

Ήδη από δηλώσεις στελεχών της ΝΔ αλλά και του ίδιου του Μητσοτάκη, φάνηκε ο προβληματισμός τους για την δεύτερη 24ώρη απεργία και ξεκίνησε ο μηχανισμός λάσπης του Μαξίμου. Εθισμένοι στην προπαγάνδα των fake news και του ελέγχου των ΜΜΕ που μόνον την λάσπη μπορούν να αντιτάξουν στην δύναμη της εργατικής τάξης.

Το δικαίωμα στην απεργία, οι συλλογικές συμβάσεις δεν είναι προνόμια, αλλά κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και δεν θα τελειώσουν με ένα νομοσχέδιο που ακόμα δεν έχει κατεβάσει η κυβέρνηση. Η ΝΔ στήνει καταστολή, πόλεμο στους πρόσφυγες και μετανάστες, χτυπήματα στους εργάτες. Όμως, οι αγώνες που ξεδιπλώνονται είναι και συνεχόμενοι και μαζικοί, ήδη τις πρώτες 88 ημέρες της εξουσίας της ΝΔ.

Στην εποχή της κρίσης και της ακροδεξιάς ανασυγκρότησης δεν φτάνουν μόνο οι αγωνιστικές κλιμακώσεις, απαιτείται πολιτικό σχέδιο σύγκρουσης με το αστικό μπλοκ που έχει στηθεί γύρω από την ΝΔ και επιδιώκει επιθέσεις σε εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Για να ξεπεράσουμε τους συμβιβασμούς και τον «ρεαλισμό» και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License