Ιταλία: Ενημερώσεις από πρόσφατες κατασταλτικές εξελίξεις

Κάλιαρι (Σαρδηνία): Κλειστή έρευνα για το άρθρο 270bis | Επιχείρηση “Scintilla” – Η Silvia σε κατ’ οίκον κράτηση

Κάλιαρι (Σαρδηνία): Κλειστή έρευνα για το άρθρο 270bis

Χθες το μεσημέρι (18 Σεπτέμβρη 2019) ήρθε η πρώτη ειδοποίηση για κάποιες κλειστές έρευνες για ένα έγγραφο εις βάρος 45 ατόμων, που κατηγορούνται πως έχουν διαπράξει εγκλήματα ενάντια σε στρατιωτικές βάσεις, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2014 και 2017.

Για κάποια απ’ αυτά, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί απ’ την εισαγγελική υπηρεσία στο Κάλιαρι αφορούν “ανατρεπτική οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία”, μα για το μεγαλύτερο μέρος των κατηγορουμένων σχετίζονται κυρίως με διαδηλώσεις στον δρόμο.

Για τα υποτιθέμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι κατηγορίες του εισαγγελέα Pani σχετίζονται επίσης με φθορές σε διάφορες εταιρείες που σχετίζονται με την πολεμική βιομηχανία (Vitrociset, RWM, Poste Italiane, Tirrenia), με τη διοργάνωση αντιμιλιταριστικών εκδρομών και με προπαγάνδα που αφορά “ανατρεπτικό αντιμιλιταρισμό” τριγύρω στη Σαρδηνία και τη χερσόνησο.

Δεν υπάρχουν περιοριστικοί όροι, και στο έγγραφο για το οποίο υπήρξε ενημέρωση δε γινόταν αναφορά ούτε για εγγύηση.

Με μόλις λίγα έγγραφα διαθέσιμα, είναι δύσκολο, πραγματικά αδύνατον, να γίνει μια ενδελεχής ανάλυση της επιχείρησης αυτής · μπορεί μόνο να καταστεί εμφανές πως οι έρευνες για το (άρθρο) 270bis είναι ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο τον τελευταίο καιρό -ανακαλούμε ειδικά στη μνήμη μας τις κατασταλτικές επιχειρήσεις “Scintilla” και “Renata”- και όσον αφορά συγκεκριμένα την κατάσταση στη Σαρδηνία, θυμόμαστε πως, μόλις δώδεκα μήνες πριν, μία ακόμη έρευνα περί (ανατρεπτικής) οργάνωσης έκλεισε, ευτυχώς δίχως να έχει ιδιαίτερα επιβλαβή αποτελέσματα.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις όσον αφορά και το τεχνικό κομμάτι και τις διάφορες πρωτοβουλίες που θα οργανωθούν τις προσεχείς ημέρες.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΠΩΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΕΣ/ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Πηγή: Insuscettibile di Ravvedimento

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Επιχείρηση “Scintilla” – Η Silvia σε κατ’ οίκον κράτηση

Ενημερωθήκαμε ότι την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019, έπειτα απ’ την αποδοχή του αιτήματος για κατ’ οίκον κράτηση, η Silvia μεταφέρθηκε απ’ τη φυλακή “Le Vallette” του Τορίνο σε κατ’ οίκον κράτηση, με όλους τους περιοριστικούς όρους. Η συντρόφισσα είναι η τελευταία αναρχική που παραμένει έγκλειστη για την επιχείρηση “Scintilla”, που έλαβε χώρα στις 7 Φλεβάρη του χρόνου αυτού, και στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι συλλήψεις 5 επιπλέον ατόμων, η εκκένωση της Κατάληψης Asilo στο Τορίνο (αναρχικό κτήριο κατειλημμένο απ’ το 1995), και κάποιες έρευνες σε σπίτια

Η βασική κατηγορία, σύμφωνα με τα έγγραφα της εισαγγελικής αρχής του Τορίνο, είναι αυτή της σύστασης ή συμμετοχής σε “ανατρεπτική οργάνωση” (άρθρο 270 του ιταλικού ποινικού κώδικα), και της πραγματοποίησης κάποιων άμεσων δράσεων σχετικών με τον αγώνα ενάντια στα CIE και στα CPR, φυλακές για μετανάστριες και μετανάστες. Στην αρχή του Μάρτη, έπειτα απ’ το δικαστήριο επανεξέτασης της αρχικής ποινής, η κατηγορία περί “ανατρεπτικής οργάνωσης” έπεσε, ενώ παραμένουν ακόμα κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες (μεταξύ των οποίων και η “υποκίνηση για διάπραξη εγκληματικών πράξεων” λόγω της δημοσίευσης της μπροσούρας “I cieli bruciano”, όπου καταδεικνύονταν οι ακριβείς ευθύνες θεσμών, εταιρειών, ινστιτούτων, κλπ., που ασχολούνται με τη διαχείριση και τη συντήρηση των CIE και CPR, και η πραγματοποίηση μιας άμεσης δράσης εναντίον ενός γραφείου της Poste Italiane, που εκείνον τον καιρό συνδεόταν με την αεροπορική εταιρεία Mistral Air, που δούλευε για την απέλαση μεταναστριών και μεταναστών). Κατά συνέπεια, τα υπόλοιπα πέντε άτομα που συνελήφθησαν, τους προσεχείς μήνες αφήνονταν σταδιακά ελεύθερα.

Μεταξύ των μηνών του Μάη και του Ιούνη, η Silvia και η Anna (αναρχική που είναι φυλακισμένη για την υπόθεση “Scripta Manent” απ’ τις 6 Σεπτέμβρη 2016, και που καταδικάστηκε τον φετινό Απρίλη σε 17 έτη κάθειρξης, έπειτα κι απ’ την πρωτόδικη καταδίκη) ξεκίνησαν απεργία πείνας ενάντια στις συνθήκες και τους περιορισμούς που τους επιβάλλονταν στη φυλακή της L’Aquila (μια φυλακή αποτελούμενη σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν από πτέρυγες 41bis, το πιο περιοριστικό καθεστώς κράτησης που συνέλαβε το ιταλικό σωφρονιστικό σύστημα), όπου και είχε προηγουμένως μεταφερθεί η γυναικεία πτέρυγα AS2 (“Υψηλής Επιτήρης 2”) για τις αναρχικές κρατούμενες. Οι συντρόφισσες -παρέα και με άλλους αναρχικούς έγκλειστους στις φυλακές της Ferrara, της Alessandria, του Lucca, της Uta, της Φλωρεντίας και της Rebibbia στη Ρώμη, και με τη συμμετοχή και της Natascia, συλληφθείσας για την επιχείρηση “Προμηθέας” στις 21 Μάη 2019- διεξήγαγαν μια σκληρή απεργία πείνας ενάντια στη νεοσυσταθείσα πτέρυγα AS2 στη L’Aquila, ενάντια σε ό,τι φαινόταν ως μια πρώτη απτή προσπάθεια να “έρθουν πιο κοντά” οι συνθήκες κράτησης των αναρχικών που κατηγορούνται για “ανατρεπτικά” ή “τρομοκρατικά” εγκλήματα (οπότε και κρατούνται στην AS2) σε αυτές του καθεστώτος 41bis. Έπειτα απ’ τη μεταφορά της Silvia στο Τορίνο (και αργότερα σε κατ’ οίκον κράτηση), και της Natascia στη φυλακή της Piacenza, μόνον η Anna παραμένει έγκλειστη στη L’Aquila.

Τέλος, ανακαλούμε στη μνήμη μας πως, μόλις λίγες μέρες πριν (στις 20 Σεπτέμβρη 2019), η αστυνομία συνέλαβε τρία ακόμη αναρχικά συντρόφια, με τις κατηγορίες της “αντίστασης κατά της αρχής”, της “φθοράς”, της “ρύπανσης”, και της “βιαιοπραγίας”, που σχετίζονται με τη συγκρουσιακή πορεία της 9ης Φλεβάρη 2019 (ενάντια στην εκκένωση της Κατάληψης Asilo, και σε αλληλεγγύη με τα αναρχικά συντρόφια που είχαν μόλις συλληφθεί). Κρατούνται στη φυλακή “Le Vallette” του Τορίνο.

Επαναστατική αλληλεγγύη με τα αναρχικά έγκλειστα συντρόφια

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Πηγή: Insuscettibile di Ravvedimento

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License