ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Η προαναγγελθείσα κι ολομέτωπη κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στις καταλήψεις στέγης μεταναστών, το αναρχικό κίνημα και τους χώρους αγώνα, και συνεπώς, ενάντια γενικότερα στις δομές και τους/τις αγωνιστές/τριες που αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, είναι προάγγελος της επίθεσης στα εκμεταλλευόμενα στρώματα. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, με την πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ν.Δ., σηματοδοτούν τη συνέχεια της επιβολής ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης σε εργαζομένους/ες κι ανέργους/ες, σε έγκλειστους/ες πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε φυλακισμένους/ες πολιτικούς/κοινωνικούς-ές κρατουμένους/ες· τη συνέχεια των θανάτων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου και των φυσικών πόρων, και τέλος, την εδραίωση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, ως ριζική επέλαση του ολοκληρωτισμού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πατώντας πάνω στην αφομοίωση και την απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α -το οποίο κι αποκαλύπτει ακόμα μια φορά ότι το Κράτος έχει συνέχεια-, με τη νέα κατασταλτική της στρατηγική, προετοιμάζεται κι αποσκοπεί στο σαρωτικό χτύπημα των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αγώνων κι αντιστάσεων (αν θα υπάρξουν αυτές). Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα Εξάρχεια κι η στρατιωτικοποίηση της περιοχής, αποτελεί για κάθε διαχειρίστρια κυβέρνηση του κράτους, την υλική αποτύπωση της επιβολής της αστικής τάξης πάνω στα σώματα και στις ζωές εκείνων που περισσεύουν από τα αναπτυξιακά προγράμματα του ντόπιου και του διεθνούς κεφαλαίου. Αποτελεί μια επίθεση με σαφώς προσδιορισμένα κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά. Η εγκαθίδρυση των ναρκεμπόρων στην γειτονιά εδώ και πολλά χρόνια, κι η μετατροπή της πλατείας στη μεγαλύτερη ναρκοπιάτσα της Αθήνας με το στρίμωγμα κάθε λογής λούμπεν αντικοινωνικών στοιχειών στην ακτίνα της, αποτέλεσαν ένα κρατικό/καπιταλιστικό σχέδιο που εξασφάλιζε όλα αυτά τα χρόνια στην αστυνομία και σε κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, εκτός από σχέσεις διαπλοκής, και υλικές απολαβές. Η ηγεμονία του «παράνομου» και «νόμιμου» κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μια απέραντη «διασκεδασούπολη» που διέπεται από το νόμο του ισχυρού και τη συνθήκη πολέμου «όλοι εναντίον όλων». Τέλος, οι δημοσιογράφοι σε έντυπα κι ηλεκτρονικά μέσα, χειραγωγώντας μέρος της κοινής γνώμης, προετοιμάζουν στα δελτία των 8:00 την «τελική λύση». Η κατοχή της γειτονιάς τόσο από τις ναρκομαφίες, όσο κι από τις δυνάμεις καταστολής και κάθε λογής «εμπόρων», διαμορφώνει ένα εκρηκτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο το κίνημα καλείται να δώσει τις απαντήσεις του.

Κι η απάντηση θα πρέπει να δοθεί άμεσα, ξεπερνώντας τη μιζέρια, την εσωστρέφεια, και το σεχταρισμό· με την οργάνωση δομών αγώνα και αντίστασης, τόσο πολιτικά όσο και πολιτιστικά· με την περιφρούρηση των καταλήψεων και των στεκιών αλλά και με τη δημιουργία νέων· με τη δημιουργία κι ενίσχυση των σωματείων βάσης, συνδικάτων, συνεταιρισμών, κολεκτίβων εργασίας κ.ά.· με την επαναλειτουργία των συνελεύσεων γειτονιάς και των συλλογικών εγχειρημάτων (κοινωνικών ιατρείων, συλλογικών κουζινών, παζαριών κτλ)· με τη συλλογική αυτομόρφωση και την ελεύθερη δημιουργία σε πάρκα, πλατείες και δρόμους, σχολεία και σχολές, φυλακές και ψυχιατρεία· με την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και τον αλληλοσεβασμό.

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΣΗ.

Πρωτοβουλία Ταξίδι στο Χωροχρόνο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License