Διαλύουμε τα απομεινάρια των ναζί. Τσακίζουμε την ακροδεξιά – αντικομμουνιστική επίθεση της κυβέρνησης

Την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 6μμ διοργανώνουμε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά με αφορμή την «παράγκα» που προσπαθεί να στήσει ο Λαγός στην περιοχή.Η τελευταία δημόσια μισθοδοσία από την ΕΕ δεν μπορεί να αναστήσει την φασιστική τρομοκρατία που είχαν στήσει τα Τάγματα Εφόδου την περασμένη δεκαετία. Όσα «χαρτζιλίκια» και να μοιράσει ο ναζί ευρωβουλευτής, μόνο μπράβους και σωματοφύλακες μπορεί να μαζέψει στα νέα του «γραφεία». Οι δρόμοι, οι γειτονιές, τα σχολεία, οι εργασιακοί χώροι είναι πλέον ελεύθεροι από τη φασιστική τρομοκρατία.

Η δίκη της Χρυσή Αυγής που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό δεν θα δείξει μόνον την περιθωριοποίηση των φασιστών. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες «πιστοί» στο Μιχαλολιάκο και το πλήθος των «διαφωνούντων» ανταγωνίζονται στο ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα και δήλωση πίστης στο βαθύ κράτος μπας και γλυτώσουν τη φυλακή. Αυτό που μένει να φανεί είναι το μέγεθος συνδιαλλαγής της νέας κυβέρνησης της ΝΔ με τους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν. Η ρατσιστική κρατική πολιτική και τα παραληρήματα «μεμονωμένων» στελεχών, η στελέχωση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων από τον Κασιδιάρη, η επαίσχυντη άρνηση των δεξιών δημοτικών στο Ίλιο να τιμήσουν τον Παύλο Φύσσα δίνει τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης.

Το ταξικό κίνημα και οι οργανώσεις του δεν θα δεχτούν το «ξέπλυμα» της ναζιστικής συμμορίας ως ανταμοιβή στις δουλειές που χρησίμευσαν στον αστισμό τον περασμένο διάστημα. Ούτε θα αποδεχτούν τη νέα επίθεση που χτίζει η ΝΔ στις καταλήψεις και στα συνδικάτα επιδιώκοντας την αποδυνάμωση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Πετώντας οριστικά στο περιθώριο της κοινωνίας τα απομεινάρια των ναζί, ετοιμαζόμαστε για τη μάχη με το αστικό μπλοκ και τις πολιτικές του δυνάμεις. Η απεργία της 24ης Σεπτέμβρη και νέα 24ωρη της 2ας Οκτωβρίου είναι τα πρώτα κομμάτια στο παζλ της ανασύνταξης του ταξικού κινήματος. Μαζί με τις μάχες υπεράσπισης του ασύλου στις σχολές και των κοινωνικών και πολιτικών καταλήψεων μέσα και έξω από τα Εξάρχεια, αρχίζει να διαμορφώνεται ξανά στο δρόμο η δύναμη των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η συγκέντρωση στον Πειραιά θα είναι άλλο ένα βήμα να διατρανώσουμε, όχι μόνο πως οι «οι γειτονιές μας είναι καθαρές από φασιστές», αλλά και πως δεν θα χαριστούμε στους επίδοξους μιμητές του Τραμπ.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License