Το "Rebels MC" στηρίζει τους ναζί

Γνωστή συμμορία μηχανόβιων της αυστραλίας στηρίζει τους ναζί της "Εθνικής Λαικής Συνείδησης".

post image

Το "Rebels Motorcycle Club" είναι μια συμμορία μηχανόβιων, η ισχυρότερη της αυστραλίας με 70 παραρτήματα και πάνω από 2.000 μέλη. Η ονομασία "rebels" (αντάρτες) παραπέμπει στην έννοια όπως τη χρησιμοποιούν στον αμερικανικό νότο κι αντλεί την καταγωγή της από τις συμμορίες των ηττημένων του εμφυλίου πολέμου που υποστήριζαν την λευκή ανωτερότητα και τη δουλεία των μαύρων. Από το χώρο δηλαδή που προέρχεται και η γνωστή Κου Κλουξ Κλαν.

Μέλη της συμμορίας συνελλήφθησαν το έτος 2000 σε 3 αυστραλιανά παραρτήματα με ναρκωτικά, όπλα, μέχρι και έναν... κροκόδειλο. Το 2008 δύο μέλη συνελλήφθησαν για τη δολοφονία του Ρος Μπραντ, μέλους της ανταλης συμμορίας των "Bandidos" στις 22 οκτωβρίου στην πόλη της βικτώρια. Στις 23 απριλίου του 2009 συνελλήφθησαν άλλα 27 μέλη με ναρκωτικά (μεθαμφεταμίνη, ηρωίνη και κοκαίνη), όπλα, κλεμμένα αντικείμενα και μετρητά. Το μέλος τους Michael Paul Falzo καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για κύκλωμα διακίνησης μεθαμφεταμίνης που μετέφεραν μέλη της συμμορίας από τον τόπο παρασκευής σε περιοχές της αυστραλίας προς πώληση. Υπολογίζεται ότι μέσα σε 4 χρόνια (από το 1999 μέχρι το 2003) η δράση του κυκλώματος τους απέφερε κέρδη ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Το 2012 άλλο ένα μέλος τους, ο Andrew Perish συνελήφθη μαζί με μέλη άλλων συμμοριών για τη δολοφονία του ναρκέμπορα Terry Falconer στο σύδνευ, καθώς και για αδικήματα που σχετίζονται με εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Η συμμορία χαρακτηρίζεται σαν "εγκληματική οργάνωση" ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι "απλά μηχανόβιοι". Ηγέτης τους ("pres") φέρεται να είναι ο μαλτέζικης καταγωγής Alex Vella ο οποίος μένει στη μάλτα από το 2014 οπότε λέγεται ότι αντικαταστάθηκε στην ηγεσία από τον Damien Vella.

Εκτός της αυστραλίας η συμμορία διατηρεί παραρτήματα στην καμπότζη, καναδά, κόστα ρίκα, βρεττανία, νησιά φίτζι, ελλάδα, ιταλία, γερμανία, ινδονησία, ιαπωνία, λάος, λίβανο, μάλτα, φιλιπίνες, σιγκαπούρη, ισπανία, σουηδία, ταυλάνδη, ηπα και νέα ζηλανδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Herald Sun" (https://www.heraldsun.com.au/news/law-order/bikie-drug-lords-deadly-network-expands-overseas/news-story/3e0b37a19d489fc85e6e3fb03c9133b2) η συμμορία εξαπλώνεται σε άλλες χώρες χρησιμοποιώντας το σύστημα "φραντσάιζ" (franchise) όπως τα McDonalds. Τα παραρτήματα μπορούν να χρησιμοποιούν δικά τους λογότυπα και μοτο, όπως το ελληνικό τμήμα με εθνοκεντρικό λογότυπο και ανάλογα εθνικιστικά σλόγκαν.

Στον ελλαδικό χώρο εμφανίζονται να διατηρούν παραρτήματα στην αθήνα, στη θεσσαλονίκη (2 παραρτήματα), στην πάτρα, στα τρίκαλα και στα δωδεκάνησα. Την εμφάνισή τους έκαναν στις μαζώξεις "μακεδονομάχων" στη Θεσσαλονίκη και διατηρούν προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σύμβολα της συμμορίας, εθνικιστικά σλόγκαν, επίδειξη όπλων κλπ. Σαν ηγέτης και ιδρυτής του ελληνικού τμήματος εμφανίζεται ο Δημήτρης Οταμπασίδης, ο οποίος υπογράφει το παρακάτω κείμενο στήριξης στη νεοσύστατη-νεοναζιστική συμμορία "Εθνική Λαική Συνείδηση" στην οποία συναγελάζονται οι πρώην χρυσάβγουλοι Λαγός, Ηλιόπουλος, Γερμενής κ.α. μαζί με το συρφετό του Κ.Πλεύρη.

Στο ιστολόγιο της "Ε.ΛΑ.ΣΥΝ" δημοσιεύονται τα παρακάτω:

"Ο Σύλλογος REBELS MC απέστειλε οικονομική βοήθεια για την αγορά τροφίμων που προορίζονται για την διανομή τροφίμων και σχολικών ειδών της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. που θα πραγματοποιηθεί στις 28.9.2019 με το ακόλουθο μήνυμα :

Ο σύλλογος REBELS MC έχει υποστηρίξει απο το 2013 ως σήμερα πολλές δράσεις που αφορούν εθνικά θέματα και αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών.Θεωρώντας οτι τέτοιες δράσεις είναι πάνω απο κόμματα και χρώματα,δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην πρόσκληση του Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. για προσφορά τροφίμων προς αναξιοπαθούντες Έλληνες πολίτες.Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας και οι πολίτες της ευχής έργο θα είναι να υποστηρίξουμε παρόμοιες κινήσεις και απο άλλους φορείς κομματικούς ή μη.Διότι δεν μας χωρίζει τίποτα αντιθέτως μας ενώνει η Ελλάδα

Με εκτίμηση

ο ιδρυτής στην Ελλάδα

Οταμπασίδης Δημήτριος"

Δεν τους περιμένουμε. Τους ψάχνουμε!

Πηγές

en.wikipedia.org/wiki/Rebels_Motorcycle_Club

www.facebook.com/pages/category/Community/Rebels-Motorcycle-Club-Greece-639689609408301/

ethnikisinidisi.gr/2019/09/24/stirixi-rebels/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License