Η απεργία της 24ης Σεπτέμβρη και η συμμετοχή της ΟΡΜΑ σε Πειραιά και Αθήνα


post image

Μπλόκο στην απεργοσπασία των εφοπλιστών

Η ΟΡΜΑ τα ξημερώματα της Τρίτης συμμετείχε στην ναυτεργατική απεργιακή περιφρούρηση του λιμανιού του Πειραιά, μετά από την κήρυξη παράνομης της απεργίας της ΠΝΟ από τα δικαστήρια των εφοπλιστών. Σε συνεννόηση με την ΠΕΝΕΝ σταθήκαμε στο πλευρό των ναυτεργατών και εμποδίσαμε τον απόπλου πλοίων που προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία. Αρχικά, αποκλείσαμε τον απόπλου του Paros Jet της SEA JETS και στη συνέχεια χρειάστηκε να μεταφερθούμε αποτρεπτικά απέναντι στον καπετάνιο του SEA JET 2 που με προκλήσεις και απειλές επιχειρούσε να πάρει το καράβι σπάζοντας την δίκαιη απεργία. Κανένα καράβι δεν έφυγε από το λιμάνι και κάθε προσπάθεια απεργοσπασίας απέτυχε ζημειώνοντας τους εφοπλιστές. Η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία ναυτεργατών και μη απεργών στον αγώνα δείχνουν τις δυνάμεις που οφείλει να ανασυντάξει το ταξικό κίνημα για την περίοδο για το δίκιο όλων των εργατών.

Απεργιακή διαδήλωση της 24ης Σεπτέμβρη

Μαζική ήταν η διαδήλωση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην Αθήνα. Και οι τρεις προσυγκεντρώσεις (ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, Πρωτοβάθμια σωματεία στα Χαυτεία στην Ομόνοια) που συναντήθηκαν μπροστά στην Βουλή, παρά την βροχερή ημέρα, έδωσαν τον τόνο της μάχης απέναντι στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ που θέλει να χτυπήσει τα σωματεία και το δικαίωμα της απεργίας. Η συμμετοχή της ΟΡΜΑ έρχεται να επισημάνει την ανάγκη αντιμετώπισης της ακροδεξιάς και του αντικομουνισμού που στήνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη ενάντια στην εργατική τάξη και τα συμφέροντά της. Τα σύννεφα της νέας οικονομικής ύφεσης μαζεύονται βαριά πάνω από την οικονομία, η χρεωκοπία της Thomas Cook είναι ένα από τα πρόσφατα σημάδια, και η αστική τάξη ετοιμάζεται να στήσει νέο γύρο επιθέσεων στον κόσμο της εργασίας και στα ταξικά μας συμφέροντα και δικαιώματα. Η προετοιμασία της εργατικής τάξης είναι απαραίτητη και η ανασυγκρότηση του δικού μας ταξικού στρατοπέδου κρίσιμη για τον επερχόμενο κύκλο αγώνων.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License