Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις συλλογικές συμβάσεις Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη


post image

Η πρώτη μεγάλη απεργία στην νέα κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται. ΕΚΑ και εργατικά κέντρα, η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμια σωματεία έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινά να στήσει το γαϊτανάκι των επιθέσεων στους εργαζόμενους με την πλήρη απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων και τη ουσιαστική αναίρεσή τους, και το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργατών για να μπορεί ο υπουργός εργασίας μαζί με τα αφεντικά να ελέγχει τα συνδικάτα. Την ίδια στιγμή εξαερώνεται το όνειρο – προπαγάνδα της ΝΔ για επενδύσεις, καθώς ακόμα και το αμφιβόλου επιτυχίας έργο μεγαθήριο του ελληνικού φαίνεται να χάνεται και αυτό στην συννεφιά της επερχόμενης οικονομικής ύφεσης. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει ο Μητσοτάκης και οι κολλητοί του είναι φτώχεια, περικοπή των δικαιωμάτων και καταστολή. Η ΝΔ και η αστική τάξη ετοιμάζουν το δικό τους στρατόπεδο για την επίθεση στην εργατική τάξη και την νεολαία. Άσυλο μετανάστες και πρόσφυγες, καταστολή και εργατικά δικαιώματα στο στόχαστρο των αφεντικών και της ακροδεξιάς.

Η απεργία της 24/9 μπορεί να γίνει η μαγιά για τους νέους αγώνες απέναντι στην ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ και της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του κράτους. Οι διαδηλώσεις για το άσυλο, την ΔΕΘ την καταστολή και της 6η επετείου του Παύλου Φύσσα έδειξαν την διάθεση που υπάρχει. Χρειάζεται μια ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική προετοιμασία του ταξικού στρατοπέδου για την επόμενη φάση του ταξικού πολέμου.

Απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση: Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στα Χαυτεία (Ομόνοια)

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License