6+1 λόγοι για να πολεμήσουμε τον φασισμό και την πατριαρχία

Αυτός ο Σεπτέμβρης ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά μας απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

post image

6+1 λόγοι για να πολεμήσουμε τον φασισμό και την πατριαρχίας

Αυτός ο Σεπτέμβρης ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά μας απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.6 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Το αντιφασιστικό κίνημα και ο κόσμος του αγώνα εδωσε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα, ότι οι δολοφονίες δεν θα ξεχαστούν και η μνήμη του Παύλου, του Λουκμάν , του Πετρίτ και του Μαμάν θα γίνει η κινητήρια δύναμη της αντίστασης. Έτσι, η άμεση αντεπίθεση στην ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής πήρε σάρκα και οστά, φέρνοντας μια μεγάλη νίκη, ορατή σε πολλά επίπεδα. Με τους στίχους του killa-p, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις μεγαλες αντιφασιστικες πορείες, η οργή οργανώθηκε και έδωσε κλωτσιά στους νεοναζί της χρυσής αυγής. Από το 2013 μέχρι και σήμερα, ζουν με τον φόβο του αποκλεισμένου από τις πολυπολιτισμικές πόλεις και γειτονιές μας, καθώς αδυνατούν πλέον να σπείρουν το μίσος. Ακόμη, αρθρώνουν τη μισάνθρωπη προπαγάνδα τους στις περιφρορούμενες εκδηλώσεις από μπράβους και μπάτσους και, ενώ η αστική δικαιοσύνη τους χαϊδεύει με ευνοϊκές συνθήκες δίκης, δεν έχουν πλέον κανένα σοβαρό στήριγμα.

1 χρόνος από την δολοφονία του ακτιβιστή της LGBTQIA κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου/Zackie-oh.Η δολοφονία από τους δυο κοινωνικούς κανίβαλους - πατριάρχες και η σύλληψη ενός νεκρού ανθρώπου από τους κρατικούς βασανιστές, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι η πατριαρχία ζει και βασιλεύει. Αυτή η μεγάλη κοινωνική πληγή τρέφεται από τις σάρκες μας, διαχωρίζοντας και υπονομεύοντας την αξία της κάθε ζωής. Αυτός ο εσωτερικός εχθρός της κοινωνίας είναι εκεί εξω και περιμένει να σκοτώσει κάθε τι διαφορετικό, που χαλάει τη στερεότυπη κανονικότητα τους. Με τα ίδια μάτια της κανονικότητας που επέλεξαν και τα ΜΜΕ να δουν αυτό το φρικτό έγκλημα, μετατρέποντας μια ταξική-πατριαρχική-ομοφοβική δολοφονία σε ληστεία, από περιθωριακό άτομο με άτυχο τέλος. Η απάντηση όμως δεν άργησε να έρθει, με χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνει με επιμονή απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την πατριαρχία και να δημιουργεί συνελεύσεις, εμπλουτίζοντας τη φαρέτρα των κινημάτων και πετώντας τη ματσίλα όσο πιο μακριά γίνεται.

Κανένας μας μόνος του δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στην υπονόμευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής.Οι δολοφονίες του Παύλου και του/της Ζακ/Ζάκι ήταν ο χειρότερος τρόπος να συνειδητοποιήσουμε, ότι οι μάχες απέναντι στην πατριαρχία και στον φασισμό, κερδίζονται μόνο συλλογικά. Ο πόλεμος συνεχίζεται και μόνο ενωμένοι θα βγούμε δυνατότεροι/ες από τον αγώνα. Για την κοινωνική επανάσταση, για τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Ελευθεριακή συλλογικότητα Fiore Nero

Μέλος της αναρχικής ομοσπονδίας

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License