Κρέμασμα πανό εν όψει της Αντιφασιστικής Πορείας (Θεσσαλονίκη)

Κρέμασμα πανό στη Ξηροκρήνη εν ώψει της Αντιφασιστικής Πορείας στη Θεσσαλονίκη

post image

Στις 18/9, 6 χρόνια πρίν, οι νεοναζί της ΧΑ δολοφονούν τον Π. Φύσσα. Την ίδια χρονιά τον Ιανουάριο, δολοφονούν το Σεχζάντ Λουκμάν. Το 2013 θα είναι η χρονιά που, λόγω της εισόδου τους στη Βουλή και την ασύστολη κάλυψη του κράτους υπό την ηγεσία του ακροδεξιού Α. Σαμαρά, θα εντείνουν τις επιθέσεις τους. Δε πρέπει να ξεχνάμε τις δολοφονικές επιθεσέσεις στους εργάτες της Ζώνης και τους Αιγύπτιους ψαράδες, τα πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα και το 4ημερο πογκρόμ του 2011. Το βασανισμό του εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ και τη δολοφονία του Πέτριτ Ζίφλε από χρυσαυγίτη νεοναζί στη Κέρκυρα. Τις επιθέσεις σε καταλήψεις, στέκια, κοινωνικούς χώρους, αγωνιστές/στριες, συντρόφισσες/ους και πόσα ακόμα. Μια λίστα  που φτάνει μέχρι και τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. 4 δεκαετίες μίσος, επιθέσεις, δολοφονίες. Πλέον η ΧΑ έχει πάρει τη κάτω βόλτα και σίγουρα αυτή τη στιγμή ο φασιστικός χώρος στην Ελλάδα βιώνει μια "υπαρξιακή κρίση". Τα γραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι κατηγορούμενοι νεοναζί δίνουν ο ένας τον άλλο, οι λιπόψυχοι εγκαταληπουν το πλοίο που βυθίζεται και οι πρώτες καταδίκες έκαναν την εμφάνισή τους.  Σίγουρα δεν δεν είναι μόνο η ΧΑ ο φασισμός στην ελλαδικό χώρο (ο οποίος είναι καλά διαδεδομένος μέσα στον κοινωνικό ιστό) και σίγουρα δεν είναι το αστικό δικαστικό σύστημα του ελληνικού κράτους αυτό που θα απονείμει δικαιοσύνη. Αυτοι/ες που θα το κάνουν, είναι ο κόσμος του αγώνα, όσοι/ες αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς καταπίεση, εξουσία και εκμετάλλευση.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ. ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.

ΥΓ. ΕΜΑ-ΤΥΜΗ-ΔΕΝ ΥΜΟΥΝΑ ΕΚΙ.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License