Γερμανία: Εμπρηστικές επιθέσεις σε πούλμαν της Bundeswehr και όχημα της SPIE

Βρέμη: Εμπρηστική επίθεση σε πούλμαν των Γερμανικών Ένοπλων Δυνάμεων (Bundeswehr) | Αμβούργο: Πυρπόληση οχήματος της εταιρείας SPIE

post image

Βρέμη: Εμπρηστική επίθεση σε πούλμαν των Γερμανικών Ένοπλων Δυνάμεων (Bundeswehr)

Νυχτερινό ξαρμάτωμα στο κέντρο της Βρέμης!

Γνωρίζουμε πως το μόνο πράγμα που είναι δυνατότερο απ’ το πάθος για τη λευτεριά, είναι το μίσος ενάντια σ’ όσους παίρνουν τα συντρόφια μας μακριά μας.

Το Κεντρικό Τμήμα της Βρέμης αναβαθμίστηκε με 52 υψηλής ανάλυσης κάμερες επιτήρησης και ένα μεγάλο μπατσικό τμήμα. Οι άνθρωποι που δεν ταιριάζουν στην καθαρή εικόνα των καταναλωτών και των δουλευταράδων δέχονται παρενοχλήσεις, εγκληματοποίηση και καταστολή απ’ την αστυνομία. Επίσης, κάτω απ’ το κόκκινο-πράσινο-κόκκινο*, η παρουσία των μπάτσων συνεχίζει ν’ αυξάνεται.

Η αναβάθμιση αυτή δεν αποτελεί κάποια σύμπτωση. Πρέπει, δήθεν, να συνηθίσουμε την υποτιθέμενη ισχύ της κρατικής ρυθμιστικής εξουσίας και τη θέα βαρύτατα αρματωμένων και καλά εξοπλισμένων μπάτσων. Πρέπει, δήθεν, ν’ αντιλαμβανόμαστε την παρουσία των ενστόλων -είτε πρόκειται για την Υπηρεσία Δημοσίας Τάξης, για την Προστασία της Ιδιοκτησίας, για τους μπάτσους ή τους στρατιωτικούς- ως κάτι το κανονικό. Τόσο κανονικό όσο και οι διαφημίσεις για τους εκτελεστές και τους φασίστες της Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις), που μας περιστοιχίζουν καθημερινά. Θά ‘πρεπε να δίναμε στους μπάτσους πολύ χώρο μες στο κεφάλι μας, για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο και πειθάρχηση των ζωών μας.

Η κανονικότητά σας σκοτώνει!

Είναι σημαντικό να πολεμήσουμε τούτη την κανονικότητα των εξουσιών που προκαλούν ενοχές και φόβο, των ενστόλων που απαιτούν υπακοή προκαταβολικά, των τεχνολογικών τεράτων που ανεξαρτητοποιούνται και οδηγούν σε μόνιμη (αυτο-)επιτήρηση. Η κανονικότητα αυτή αντιτίθεται σε μια ζωή αυτοκαθοριζόμενη, σ’ ένα οικοδόμημα συλλογικών δομών και αντι-εμπορευματικών εγχειρημάτων.

Η Bundeswehr αποτελεί μέρος αυτής της εξουσιαστικής, πατριαρχικής, δολοφονικής, σκατένιας κανονικότητας. Να λοιπόν γιατί βάλαμε φωτιά σ’ ένα πούλμαν της Bundeswehr στις κεντρικές σιδηροδρομικές γραμμές τη νύχτα της 4ης προς 5η Σεπτεμβρίου 2019.

Αυτά τα σήματα καπνού πάνε σε όσους και όσες βρίσκονται έγκλειστες. Σινιάλα αλληλεγγύης προς:

Τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, τους 3 του Autobahn, τον σύντροφο Loic, τους 18 της Βασιλείας, τα συντρόφια στη Ζυρίχη, τον Andreas Krebs, τη Lisa…

Σας σκεφτόμαστε και συνεχίζουμε τους κοινούς μας αγώνες.

*Αναφορά στις πολιτικές συμμαχίες του Γερμανικού Κράτους, αναμεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών (κόκκινων) και των οικολογικών (πράσινων) κομμάτων.

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Αμβούργο: Πυρπόληση οχήματος της εταιρείας SPIE

Πυρπόληση οχήματος της SPIE σε αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου και τις εξεγερμένες γειτονιές

Αδιαμφισβήτητα, κάποιες φορές στενεύουν οι χώροι όπου μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα:

Στο Αμβούργο, όπου οι ειδικές επιτροπές διακηρύττουν στα media την υποτιθέμενη επιτυχία των ομάδων ελέγχου, των αναλύσεων οπτικοακουστικού υλικού, των ερευνών με βάση το DNA, των γραμμών πληροφοριών – όλα για να ανακτήσουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που απώλεσαν το καλοκαίρι του 2017.

Στο Βερολίνο, όπου κάθε χώρος αποτελεί δυνάμει τρομοκρατική γιάφκα, όπου καποιοι άνθρωποι παίρνουν τις ζωές στα χέρια τους αντί να την αναθέτουν στους επενδυτές και τις εταιρείες ακινήτων, όπου τα media παρουσιάζουν τη μαριονέτα τους, τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αποκρύπτει τα εμφυλιακά του στρατεύματα, ως δημοκρατικότερο του προκατόχου του.

Στην Αθήνα, όπου μια φασιστική κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τις εκκαθαρίσεις που οι εταίροι της στην ΕΕ και στο NATO περίμεναν τόσο καιρό. Ούτως ώστε η πόλη να μετατραπεί σ’ έναν ακόμη παράδεισο για επενδυτές και τουρίστες. Όπως συνέβη και σε κάποιες περιοχές στο Αμβούρο, στο Βερολίνο, και σε κάθε μέρος όπου η σύγχρονη μορφή του καπιταλισμού διαβρώνει τις περιοχές που δεν είναι ακόμη τόσο ανιαρές όσο οι χλιδάτες κατοικίες της ελίτ.

Για να διασφαλίσει την κανονικότητά του, το κράτος στηρίζεται σε εταιρείες ώστε να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Όμως, το παθιασμένο ερπετό της αναρχικής εξέγερσης επελαύνει σ’ αυτές τις αμφιλεγόμενες περιοχές προς αναζήτηση των εταιρειών τούτων, καταστρέφοντας ό,τι συναντά στο διάβα του.

Τη νύχτα της 4ης Σεπτεμβρίου 2019, καταστρέψαμε με φωτιά ένα όχημα που ανήκε στους ξακουστούς κερδοσκόπους των φυλακών της SPIE, στο Wandsbeck του Αμβούργου.

Αυτή η μικρή χειρονομία αλληλεγγύης είναι για τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, για τον κόσμο που υπερασπίζεται τα Εξάρχεια ενάντια στις επιθέσεις των μπάτσων, και για όλες όσες θέλουν να μετατρέψουν τις επικείμενες εκκενώσεις στο Βερολίνο σε καταστροφή για την κυβέρνηση εκεί.

Αυτόνομη Ομάδα για τη Μάχη Ενάντια στις Εταιρείες Security και τους Κερδοσκόπους των Φυλακών

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License