Τσακίστε τους φασίστες

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον νεοναζί χρυσαυγίτη Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Τσακίστε τους φασίστες

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον νεοναζί χρυσαυγίτη Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Η χρυσή αυγή, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να συσπειρώσει όλο τον συντηρητικό όχλο της, πραγματοποιούσε δολοφονίες, επιθέσεις και πογκρόμ κατά μεταναστών, προσφύγων, εργατών και αγωνιστών, με τη συγκάλυψη και την υποστήριξη κράτους και κεφαλαίου, καθώς και ολόκληρου του ρατσιστικού συρφετού της κοινωνίας, όπως είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και μέσα από τα συλλαλητήρια για την ονομασία της γείτονα χώρας. Οι φασίστες της χ.α βρήκαν ελεύθερο δημόσιο χώρο και λόγο να εξαπολύσουν τον ρατσιστικό τους δηλητήριο και να διαμαρτυρηθούν για τα υποτιθέμενα προαιώνια εθνικά δίκαια της χώρας παρασύροντάς την σε ένα φασιστικό κρεσέντο.

Τέσσερα χρόνια μετά το ξεκίνημα της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου, για τις επιθέσεις σε στέκια/ καταλήψεις, στους αιγύπτιους ψαράδες, στο ΠΑΜΕ, η χρυσή αυγή καλείται πλέον να απολογηθεί για όλα τα αποτρόπαια εγκλήματά της. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, φάνηκε για ακόμη μια φορά το αληθινό πρόσωπο των φασιστών, που μέχρι πρότινος κατέβαιναν στο δρόμο με το προφίλ του αγανακτισμένου έλληνα πολίτη, ενώ τώρα θα κάνουν τα πάντα για να τη βγάλουν καθαρή. Τα μέλη της προσπαθώντας να σώσουν το τομάρι τους, τρώγονται μεταξύ τους, απευθύνοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλο, για να τη γλιτώσουν. Όμως δεν είχαμε καμιά αυταπάτη για το ποιοι είναι τελικά οι δειλοί της υπόθεσης. Είναι αυτοί που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απαρνηθούν και να καλύψουν την αλήθεια των πράξεών τους. Είναι αυτοί, που όταν τα βρίσκουν σκούρα αρνούνται τα πολιτικά τους ιδεώδη και τις όποιες «ηθικές» πρεσβεύουν μόνο και μόνο για να πέσουν στα μαλακά.

Και για να προλάβουμε αυτούς που θα ισχυριστούν πως η εκλογική ήττα της χρυσής αυγής δεν αποτυπώνει κανένα βήμα στην εξασθένισή της, εμείς έχουμε να πούμε πως οι νίκες και οι ήττες κατά του φασισμού δε θα έρθουν από μόνες τους, ούτε θα έρθουν υποτιμώντας τους αγώνες τόσων χρόνων του αντιφασιστικού κινήματος. Μετά από 7 χρόνια, η χρυσή αυγή βρίσκεται εκτός βουλής, αποδυναμωμένη, με τα γραφεία της να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα μέλη της σταδιακά να αποχωρούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν ξεκίνησε μέσα από κανένα σπίτι, παρά μόνο στους δρόμους και στους χώρους μας, που αποτέλεσαν σημείο εκκίνησης ξανά και ξανά για να τους αφανίσουμε.

Όμως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, καθότι ο φασισμός πάντα βρίσκει τη θέση του μέσα στον καπιταλισμό. Έτσι και τώρα γίνονται ήδη διαδικασίες από τον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή λαγό για τη δημιουργία νέου ακροδεξιού φορέα αλλά και η ίδια η χρυσή αυγή προσπαθεί να επανασυνταχθεί και να προχωρήσει.

Γι’ αυτό και ηχηρό μας μήνυμα είναι η καταδίκη όλων των μελών της χρυσής αυγής με σκοπό να έρθει η μέρα της τελειωτικής τους εξάλειψης.

Βέβαια δε τρέφουμε καμία αυταπάτη . Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν αρχίζει και δε τελειώνει μέσα σε κανένα προεδρικό μέγαρο και μέσα σε καμία δικαστική αίθουσα. Δε περιμένουμε από καμία αστική δικαιοσύνη να καταδικάσει τους φασίστες και τα συμφέροντά τους. Δεν ξεχνάμε τα θύματα και τα δεινά που έχει επιφέρει ο φασισμός. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτά και κάθε μέρα θα μας βρίσκουν απέναντί τους, με όπλο τους ταξικούς και κοινωνικούς μας αγώνες .

ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί, στους χώρους εργασίας μας, στις σχολές μας, στο δρόμο.

Ούτε σπιθαμή γης.

18/9 , Περιφέρεια Ιωαννίνων, 18:00

Αντιφασίστριες

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License