ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 18:00στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (Π. Τσαλδάρη 60, Κερατσίνι)

post image

Στις 18/09/2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από τον φασίστα Γιώργο Ρουπακιά, μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Έξι χρόνια μετά η Χ.Α. είναι πλέον εκτός βουλής, τα γραφεία της κλείνουν το ένα μετά το άλλο, και η δίκη της βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, έχοντας φτάσει πλέον στο στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων. Κατά την απολογία του (18/7/2019) ο Ρουπακιάς εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος, χαρακτηρίζοντας την πράξη του ως «απλή ανθρωποκτονία» και προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως αμυνόμενο και θύμα. Το θράσος του στην πραγματικότητα πηγάζει από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν διαχρονικά μπάτσοι, φασίστες και καραβανάδες όταν δέρνουν, βασανίζουν, βιάζουν και δολοφονούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ποινή-χάδι που επιβλήθηκε στον Ε. Κορκονέα για την δολοφονία του Αλέξη, αφού έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη που ταρακούνησε την χώρα, το κράτος επέλεξε να σπάσει τα ισόβια του με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τον αποφυλακίσει. Ένα κράτος το οποίο μέσω των εκπροσώπων του, όπως ο Μπαλάσκας (τότε Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ) που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει δημόσια ανθρώπους ως «σκουπίδια» και «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα», προετοιμάζει το έδαφος ώστε η επόμενη κρατική ή φασιστική δολοφονία να θαφτεί κάτω από μία συναινετική σιωπή.

Κάθε χρόνο στις 18 Σεπτέμβρη ο κόσμος του αγώνα συγκεντρώνεται στο σημείο της δολοφονίας, αποδίδει φόρο τιμής στο μνημείο του Παύλου, πορεύεται μαζικά και μαχητικά στις γειτονιές που αυτός μεγάλωσε και έδρασε, κρατώντας ζωντανή την μνήμη του. Κάθε χρόνο η μαζικότητα των κινητοποιήσεων και η στήριξη και η αποδοχή του κόσμου της γειτονιάς επιβεβαιώνουν την υπόσχεση πως δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες. Απόδειξη της αποφασιστικότητας του αντιφασιστικού κινήματος αποτέλεσαν η περσινή πορεία η οποία κατέληξε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Πειραιά και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν με στόχο τον αστυνομικό φραγμό που τα προστάτευε. Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας στάθηκαν επιπλέον ως απάντηση στο γενικότερο κλίμα εκείνης της περιόδου όπου η φασιστική απειλή εμφανιζόταν στον δρόμο με την μορφή εθνικιστικών συλλαλητηρίων, πογκρόμ κατά μεταναστών και επιθέσεων σε χώρους αγώνα, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, πάντα υπό την δικαστική, αστυνομική και μιντιακή κάλυψη. Τα τελευταία έξι χρόνια, οι κινητοποιήσεις για τον Killah-P αποτελούν για τους αγωνιζόμενους ένα ακόμα σημαντικό σημείο συσπείρωσης απέναντι στον εθνικισμό και την κρατική καταστολή, ένα πεδίο όπου μπορούμε να κάνουμε σαφές πως δεν θα ξεχάσουμε κανένα νεκρό της τάξης μας. Βρισκόμαστε στον δρόμο όχι μόνο για τον Παύλο Φύσσα, αλλά και για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Ζακ Κωστόπουλο, τον Petrit Zifle, τον Ebuka Mamasubek, την Ελένη Τοπαλούδη, όλα τα θύματα της πατριαρχικής, φασιστικής και κρατικής βίας.

Η νέα κυβέρνηση, συνεχίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, έχει ξεκινήσει μια ολοκληρωτική κατασταλτική εκστρατεία απέναντι στα κατώτερα και ειδικά τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, πρώτα βήματα της οποίας ήταν η κατάργηση του ασύλου, η ψήφιση νέων αντεργατικών μέτρων, η ενίσχυση της ρατσιστικής νομοθεσίας απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και κατασταλτικές κινήσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους στην Αθήνα και στα Γιάννενα. Ακολούθησε η μεγάλη επιχείρηση της 26ης Αυγούστου με την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια, το ξεσπίτωμα δεκάδων προσφύγων και μεταναστών και η στρατοπέδευση διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στη γειτονιά, οι οποίες εγκαθίδρυσαν ένα μόνιμο κλίμα βίας, φόβου και αστυνομικής κατοχής. Στόχος των μέχρι τώρα κινήσεων του κράτους είναι η τρομοκράτηση όλων όσων στέκονται ανάχωμα στους σχεδιασμούς του, δηλαδή όσων αγωνίζονται ενάντια στα εργασιακά κάτεργα, την λεηλασία του φυσικού κόσμου, τον πόλεμο και τις δολοφονικές μεταναστευτικές πολιτικές, τους αποκλεισμούς, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η απομάκρυνση της Χ.Α. από τη βουλή, το κλείσιμο των γραφείων της στον Πειραιά και η δυσκολία των φασιστών να εμφανιστούν στο δημόσιο πεδίο, ειδικά όσο εκκρεμεί η δίκη, δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν. Ο εθνικιστικός και αντεπαναστατικός πόλος που συγκροτήθηκε την προηγούμενη περίοδο, κυρίως γύρω από το Μακεδονικό ζήτημα, εκφράζεται είτε από τη νέα δεξιά διαχείριση είτε από άλλα μικρότερα φασιστικά μορφώματα. Αναμένει τη στιγμή που το κράτος και το κεφάλαιο θα τον ανασύρουν ως δεκανίκι τους ώστε να στραφεί ενάντια στον κόσμο του αγώνα, στους εκμεταλλευόμενους και στους καταπιεσμένους. Τα αντιφασιστικά αναχώματα μαζί με τις συνολικές αντιστάσεις ενάντια στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου που έστησαν οι αγωνιζόμενοι το προηγούμενο διάστημα φέρουν τους σπόρους για τους αγώνες του αύριο.Οι αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε στο άμεσο μέλλον θα είναι κομβικοί για την εξέλιξη των αντιστάσεων απέναντι στην σκληρή πολιτική που έχει προαναγγέλλει η κυριαρχία και αυτό γιατί το πραγματικό τους διακύβευμα είναι το ξεπέρασμα της αδράνειας, το σπάσιμο του φόβου και της ηττοπάθειας. Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη πως οι θεσμοί, τα δικαστήρια ή τα κοινοβούλια μπορούν να αποτελέσουν φραγμό στο φασισμό και χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στην διαχείριση των ζωών μας, να χτίσουμε και να δυναμώσουμε τις κινηματικές μας αντιστάσεις, που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν και να ανοίξουν νέους δρόμους για την συλλογικοποίηση και την οργάνωση του καθενός και της καθεμιάς μας. Η μόνη μας ελπίδα βρίσκεται στους οργανωμένους στη βάση, μαχητικούς και ριζοσπαστικούς αγώνες μας ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License