post image

Οι πολιτικές διώξεις δεν θα καταστείλουν τους αγώνες των αναρχικών αγωνιστών

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών κορυδαλλού ξεκινάει η δική του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζογλου και των μελών του Επαναστατικού Αγώνα,Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα. Ο Ντίνος Γιαγτζογλου συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου του 2017 έπειτα από ενέδρα που του είχε στήσει η αντιτρομοκρατική έξω από σπίτι, το οποίο είχε ενοικιάσει ο ίδιος με πλαστά στοιχεία για να βοηθήσει κάποιο διωκόμενο άτομο. Η σύλληψη του αφορούσε το ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικοπουλο και συγκεκριμένα τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικά σε αξιωματούχους σε Ελλάδα και εξωτερικό.Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον σύντροφο έχουν χωριστεί σε δύο υποθέσεις: η πρώτη υπόθεση είναι η συγκεκριμένη δική και αφορά τις κατηγορίες της αυτόφωρης σύλληψης του, της ένταξης σε "τρομοκρατική οργάνωση" , της κατοχής εκρηκτικών υλών και της χρηματοδότησης ενεργειών μέσω της ύπαρξης λογαριασμού στην western union. Η δεύτερη δικογραφία σχετικά με τον σύντροφο αφορά τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως αποστολέα δεμάτων με εκρηκτικά σε αξιωματούχους ξένων κρατών και την αποστολή αντίστοιχου δέματος στον Λουκά Παπαδημο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Για την συγκεκριμένη δικογραφία δεν έχει οριστεί δικάσιμη ημερομηνία καθώς παραμένει ανοικτή μετά από απαίτηση των διωκτικών αρχών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Στην δικογραφία, της οποίας η δική αρχίζει στις 20/9 το κράτος έχει στοχοποιήσει και την αναρχική συντρόφισσα Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Συγκεκριμένα στην Πόλα Ρούπα αποδίδεται η κατηγορία για πλαστογράφηση της ταυτότητας, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία χρησιμοποιήθηκε από τον Γιαγτζογλου για την ενοικίαση διαμερίσματος όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα. Την ίδια ημέρα 20/9 δικάζονται αμφότερα τα μέλη του Ε.Α., συντρ. Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα με τον σχηματισμό άλλης δικογραφίας για προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών από το 2014 έως το καλοκαίρι του 2017, περίοδο κατά την οποία ο Ν.Μαζιώτης ήταν έγκλειστος. Αντίστοιχα και η Π.Ρούπα από τον Γενάρη του 2017 βρισκόταν στη φυλακή. Τα προαναφερθέντα εκρηκτικά, τα οποία βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο και οι μπάτσοι τα συνέδεσαν με τους συντρόφους, αφορούν λίπασμα νιτρικής αμμωνίας με ίχνη πετρελαίου, τα οποία θεωρητικά συνιστούν την βάση για την κατασκευή ANFO, σύμφωνα όμως και με την πραγματογνώμονα που τα ανέλυσε, δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι λειτουργικά.

Το κράτος συνεχίζει την κατασκευή ενόχων στα πρόσωπα αναρχικών αγωνιστών και να κατασκευάσει συνδέσεις μεταξυ ομάδων άμεσης δράσης. Με αυτή την τακτική του αποσκοπεί να προσθέσει χρόνια φυλάκισης στα ήδη υπάρχοντα φυλακισμένα μέλη ενόπλων οργανώσεων αλλά και επεκτείνει το κατασταλτικό του πλαίσιο στους αναρχικούς αγωνιστές.

Κανενας σύντροφος στα χέρια του κράτους

Φωτιά στις φυλακές

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

email: efimerida@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License